0
Pysselbolaget
skolstartspyssel

Dag 3: Tejphållare av kopparrör

tape-dispenser

Välkommen till Pysselbolaget! Hoppas att ni gjorde ett besök hos Brittany på bloggen The House That Lars Built igår. Hon är den första fantastiska gästen i vår kreativa julkalender och vi tackar så mycket för ett otroligt fint inlägg. Idag är det den tredje dagen i december. Klappar ska snart slås in och tejp kommer att användas. I vårt hem använder massor av washitejp, speciellt kring jul. Washitejp finns i mängder med mönster och färger – och rullarna har en förmåga att sprida sig över hela huset. Därför gör vi idag enkla tejphållare som vi kan samla våra rullar på.

tape-dispenser-2

Ni behöver kopparrör, träkulor, en bit paracord, hobbyfärg och pensel. Våra rör var väldigt långa och vi har därför också behövt använda en röravskärare.

tape-dispenser-3

Vi börjar med att kapa våra rör till den längd vi vill ha. En röravskärare hittar ni i järnhanden och den är väldigt enkel att använda. Skruvar fast den på röret och dra försiktigt runt röravskärare tills röret går av.tape-dispenser-4

Träkulorna sätter vi på grillpinnar och målar i olika fina färger. Eftersom vi inte alltid är överens när det gäller färg gör vi varsin tejphållare. Jag vill ha mönster på mina, medan Freja föredrar enfärgat.

tape-dispenser-5

När färgen torkat trär vi upp pärlor och rör på ett tjockt snöre. Japp, då var det klart. Enkelt, eller hur!

tape-dispenser-6

Tejphållarna är lätta att hänga över en stolskant eller ett dörrhandtag. De är enkla att ta med och vi kan samla all fin washitejp på våra olika tejphållare. Så länge ingen knyter upp knuten kommer rullarna hålla sig på plats.

tape-dispenser-7 tape-dispenser-8 tape-dispenser-9

Vår washitejp kommer från olika håll, du hittar dem bland annat på Make&Create, Panduro och Ikea.

The creative collective photo 2

Tack för att ni tittat in hos oss idag! I morgon fortsätter kalendern hos Mina på bloggen Mini Piccolini. Följ kalendern på vår Facebooksida eller Instagramkonto. Vi är tillbaka i kalendern igen på Lucia, men fyller bloggen med annat fint fram till dess.

You Might Also Like...

5 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.