0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Sortera snyggt i återbrukade konservburkar

dekorerade konservburkar staplade på varandra

Smart förvaring är det svårt att få för mycket av. Här kommer en goding av återbrukade konservburkar, ett projekt skapat för tidningen Ihana. Burkarna är dekorerade med fina papper och decoupagelim. De är stapelbara och rymmer ett gäng småsaker.

papper, sax, konservburkar och klister
Du behöver

stapelbara konservburkar
fina papper
sax
decoupagelim
pensel
kartong
hobbylim
snodd

pappersremsa klipp i mönster

Gör så här

Klipp en remsa papper tillräckligt lång att räcka runt en konservburk. Klipp sedan pappersremsan i ett mönster, till exempel vimplar. 

konservburk dekorerad med pappersremsa

Pensla den klippta pappersremsan med decoupagelim och sätt fast den på konservburken. Lägg ytterligare ett lager decoupagelim på pappersremsan och låt limmet torka. 

lock av kartongcirklar

Locket görs av två cirklar i kartong. Klipp den ena cirkeln lite större än diametern på burken och den andra lite mindre. Limma hop cirklarna med hobbylim och låt dem torka. 

lock av kartongcirklar

Gör ett handtag till locket genom att vika en bit av en snodd på hälften och knyt en knut i änden. Gör ett hål i mitten av cirklarna med en vass sax och trä den dubbelvikta snodden genom hålet så att knuten hamnar på undersidan. 

konservburkar dekorerade med pappersremsor

För att skydda den fina pappersdekorationen på burkarna pensla ett eller ett par lager decoupagelim till över de klippta dekorationerna. 

dekorerade konservburkar staplade på varandra

Fyll med bra-att-ha saker. 

dekorerade konservburkar staplade på varandra

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.