0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Ananasgirlang i dragspelspapper

Har ni testat dragspelspapper? Färdiga bollar av dragspelspapper, eller honeycomb, finns att köpa i flera butiker men ibland vill man ha något annat än bara en boll. Vi har tidigare gjort både kort och fina figurer av pappret. Den här gången blir det en girlang med ananaser att dekorera festen eller barnrummet med. Häng med!

Ni behöver dragspelspapper, färgat papper, lim, sax, en penna och tunn kartong från till exempel ett flingpaket.

Börja med att rita ut en ananas på kartongen. Ni kan rita för hand eller skriva ut vår mall här. Klipp ut ananasen. Täck toppen, alltså bladen, på kartongananasen med en bit papper i en färg som ni gillar. Låt det färgade pappret gå en bit ner på kartongananasen.

Och nu till dragspelspappret. Innan ni börjar klippa i pappret är det viktigt att ta reda på vilken riktning ni ska klippa i. Klipper man i fel riktning går pappret inte att veckla ut. Lyft lite på de olika kanterna för att se hur pappret funkar. Rita ut en halvcirkel, som motsvarar häften av kartongananasen, på pappret och klipp ut.

Ibland kan papperslagren i dragspelspappret sitta ihop. Dra försiktigt isär papperslagren innan ni limmar fast dragspelspappret på kartongen. Sen var det klart!

Att använda dragspelspapper är lätt och effektfullt. Ett roligt papper att jobba i, helt enkelt. Vi använde vår ananasgirlang när vi hade fest sist. Nu hänger de på väggen i Frejas rum.

Följ oss på Bloglovin’ så missar ni inte ett enda av våra inlägg!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.