0
Pysselbolaget
skolstartspyssel

Pyssla snygg-gem i lera

Jag har svårt att pyssla saker som inte fyller en funktion. Att bara pyssla för att det är fint är helt enkelt inte min grej. Däremot älskar jag att använda saker som vi pysslat ihop eller pysslat till. Gem är till exempel något jag använder ofta, men inte tycker är så roliga. Nu har det blivit ändring på det. Från och med idag kan jag gå på möte med mina papper ihopsamlade med de snyggaste gemen. Inte så dumt! Vill ni också pyssla egna snygg-gem så häng med.

Ni behöver stora gem och Cernit eller Fimolera. Ni behöver också en plåt och tillgång till ugn.

Gör först en kula av eran och tryck fast den på gemet. Se till att den sitter stadigt, men at den inte täcker för mycket att gemet. Forma sedan till leran till den form ni vill ha. Vi gör en glass – eller två faktiskt.

Vi gör ögon av små, små bitar svart lera. De andra detaljerna gör vi med en virknål.

Lägg de färdiga gemen på en bakplåtsklädd plåt och baka enligt instruktionerna på leraförpackningen.

 

Färdiga snygg-gem! Frejas kompis L har hjälp oss med designen på några av dessa gobitar. Visst blir man glad!

Dessa rara ärtor följer med mig på nästa säljmöte. Förhoppningsvis piggar de inte bara upp mig! Jag passar på att önska trevlig fredag och helg.

Följ oss på Bloglovin’ så missar ni inte ett enda av våra inlägg!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.