0
Pysselbolaget
skolstartspyssel

Pyssla sötaste kartongklockan

Cardboard clock 1

Kartongklockor har vi pysslat här på bloggen förut. Kolla gärna in våra hus, ballonger och moln. Att göra klockor med kartongurtavlor är både roligt och lätt. Idag pysslar vi ihop en ursöt klocka till en liten vän som älskar hundar.

Cardboard clock 2

Ni behöver kartong, en bild, urverk, sax, klister.

Cardboard clock 31. Börja med att leta upp en bra bild till urtavlan. Vi har skrivit ut en bild vi hittat på nätet. Det finns en uppsjö av sidor som erbjuder bilder att ladda ner gratis för privat användning. Klipp ut bilden.

Cardboard clock 42. Lägg bilden på kartongen och rita runt. Klipp sedan ut kartongen för sig. Kartong kan vara svår att klippa snyggt. Kanterna blir lätt lite risiga. Genom att först klippa kartongen och sedan klistra på bilden döljer man de risiga kanterna.

Cardboard clock 53. Nu är det dags att montera urverket. Urverk finns i hobby- och järnaffärer och är både billiga och lätta att få ihop. Gör hål i urtavlan med en vass sax eller kniv. Montera urverket enligt de instruktioner som medföljer.

Cardboard clock 6

Dagens sötaste klocka är klar!

Cardboard clock 7

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.