0
Pysselbolaget
skolstartspyssel

Skolstart – pyssla nyckelringar i Silk Clay-lera

Silk Clay Keyrings

Vi fortsätter våra skolstartpysseltema och den här gången blir det söta nyckelringar. Vi använder Silk Clay-lera, en favorit hos oss. Den är underbar att jobba med och lufttorkar fint om man lämnar dem ett par dagar. De färdiga kulorna i Silk Clay-lera är lätta som papper, de känns nästan som flörtkulor när de torkat.

Ni behöver Silk Clay-lera, karbinhakar, sax, broderigarn eller annat tunt garn och en nål.

Silk Clay Keyrings by Pysselbolaget

Som ni kanske har märkt är rosa och grått favoritfärger här just nu. Vi har inte lera i rätt färger och får därför börja med att blanda till rätt färger. Vitt och rött blir rosa och svart och vitt blir grått.

Leran är lätt att jobba med, men att göra hål visade sig vara svårt. När jag sticker en nål i lera beter den sig som tuggummi! Ett tag trodde jag att vi skulle få ge upp. Lösningen blir att först doppa nålen i lite olja och sen göra hål. Det funkar fint och jag andas ut.

Silk Clay Keyrings by Pysselbolaget

Vi låter lerkulorna torka ett under ett par dagar och trär sedan på dem, tillsammans med en karbinhake, på en bit broderigarn. Vi gör också en tofs i samma garn och knyter på den.

Silk Clay Keyrings by Pysselbolaget

Klart! Våra nyckelringar i Silk Clay-lera är lätta att göra och lätta att hålla i. Jag var först rätt att kulorna inte skulle hålla, men Freja har använt sin nyckelring varje dag och den är fortfarande lika fin.

Silk Clay Keyrings by Pysselbolaget Silk Clay Keyrings by Pysselbolaget

Det blev lite lera över efter att vi gjort färdigt våra nyckelringar. Som tur är går Silk Clay-lera att använda till så mycket mer. Helena på Craft & Creativity har en mängd pysseltips med Silk Clay-lera på sin blogg. Kika gärna in hos henne, men se till att ha gott om tid. Hos Helena finns massor att inspireras av.

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Maria at Inredningsvis
  27 September, 2017 at 10:37 am

  MEN vilken SÖT blogg! denna har jag helt missat så himla gulligt med DIY pyssel för de små hi hi 🙂

  Ha en härlig vecka:)

  LOVE Maria på Inredningsvis

  • Reply
   Karin & Freja
   1 October, 2017 at 9:53 pm

   Åh, så kul att du hittat hit! Önskar trevlig vecka tillbaka!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.