0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Ljuvlig sparbössa för Världens Barn

Har ni pysslat för Världens Barn än? Det har min svägerska Annika och hennes son. Det blev minsann inte vilken sparbössa som helst – det blev ett helt undervattensäventyr! Den är genialisk – och vi har fått äran att visa upp den. Häng med!

Annika, som ni kanske känner mer som den kreativa kraften på Make & Create, har till deras sparbössa använt en 3D ram med ett klädstreck. Hon har också använt en såg, hobbyfärg och pensel, en borr, limpistol, snäckor, mossgummi, en lina, träpärlor och en guldpenna.

Plocka isär ramen och borra hål för mynten i överdelen på ramen. Lilla H kollar att hålet blir stort nog.

Rännorna för mynten i sparbössan har Annika gjort av distanserna som finns i 3D ramen. Hon sågar dem till rätt längd och fäster dem på bakplattan med lim.

Sparbössans bakplatta och rännor målas sedan med hobbyfärg, sjögräs tillverkas av mossgummi och det gör fisken också. Fisken sitter på en lina och kan simma fram och tillbaka i ramen. Den under linan sköter locket på skattkistan. Ja, det är sant – man kan öppna och stänga skattkistan!

Tack Annika och lilla H för att vi får visa upp er fantastiska sparbössa! Och för att ni är med och pysslar för Världens Barn.

Än finns tid för alla som vill att vara med. Det är så roligt att få se alla era underbara sparbössor – dela dem gärna med oss! Använd hashtaggen #pysslaförvärldensbarn på Instagram. Har du ett stängt IG konto, eller inget konto, och ändå vill dela med dig av din sparbössa går det bra att mejla bilden till mig så lägger jag upp den på @pysselbolaget. Tillsammans tömmer vi våra sparbössor till Världens barn-galan den 6 oktober. Tillsammans kan vi rädda en liten del av världen – med pyssel!

Mer info om initiativet hittar ni här.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.