0
Pysselbolaget
skolstartspyssel

Gör dina egna penntroll

Pencil toppers

Kork är ett härligt material att jobba i. Vi fick dessa fina korkpärlor från våra vänner på Make&Create i förra veckan och det har kliat i fingrarna att göra något roligt med dem sedan dess. Vad blev det då, undrar ni? Penntroll, så klart! Häng med så får ni se hur vi gjorde.

Pencil toppers2

Ni behöver stora korkpärlor, blyertspennor, garn, sax, klister och saker att dekorera med. Vi har använt nålar med färgglada huvuden, ögon och paljetter.

Pencil toppers3

Börja med att göra en snygg frisyr till penntrollet. Klipp bitar av garn i valfri längd och knyt ihop dem på mitten med en lång bit snöre. Trä den långa biten genom korkpärlan, sätt lite klister i hålet och låt garn och korkpärlan torka.

Sen är det dags att göra en frisyr!

Ögonen till det här penntrollet gör vi av en nål och paljetter. Eftersom korken är mjuk går det utmärkt att trycka in nålen i pärlan. Det går också bra att klistra eller rita på ögon.

Pencil toppers4Pencil toppersTrollen ser härligt galna ut. Det gör fröken F också!

Pencil toppers5

Ta av suddet på pennan och tryck ihop metallen med fingrarna. Sätt lim på korkpärlan och tryck på den. Hålet i pärlan är lite mindre än pennan är tjock, men eftersom korken är mjuk går det bra att trycka fast den. Klart!

Pencil toppers8

Korken är rolig att jobba med och penntrollen går att variera på massor av sätt. Dessa små filurer följer med till skolan imorgon. Jag tror att de kommer att göra succé.

Pencil toppers9

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Helena, Craft & Creativity
  15 April, 2016 at 9:04 am

  Penntrollen är bedårande! Er fantasi upphör aldrig att imponera på mig! <3
  Trevlig helg mina vänner. Kram /Helena

 • Reply
  Ruth | HungryHeart.se
  15 April, 2016 at 10:56 am

  Helt underbara små penntroll som fick mig att le stort. Hoppas ni får en fin helg!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.