0
Pysselbolaget
skolstartspyssel

Tändsticksblock – två + sax

Tändsticksblock | Pysselbolaget

Vad gör man om man har lite tid och inget bra pysselmaterial hemma? Man pysslar något som går snabbt och inte kräver några konstiga material, så klart! Jag är själv väldigt förtjust i att pyssla enkla och praktiska grejer. Mattidningarna har ofta vinjetter som ”middag på endast 5 ingredienser” eller liknande. Jag funderar på att göra något liknande med pyssel. Vad tror ni om två + sax? Vi provar, tycker jag! Först ut är små praktiska tändsticksblock.

Tändsticksblock | Pysselbolaget

Ni behöver

För att göra tändsticksblock behöver ni papper, gärna både mönstrade och enfärgade. Mina mönstrade ark består dels av papper från Rico Design, dels av en återbrukad sida ur en snygg produktkatalog från Kid’s Concept. Att rycka snygga sidor ur fina kataloger är ett supertips om man inte vill spendera dyra slantar på mönstrade papper. De vita arken är vanliga kopieringspapper. Ni behöver också en häftapparat och en sax. Alltså, papper och häftapparat + sax = enkelt pyssel!

Tändsticksblock | Pysselbolaget

Gör så här

Börja med att klippa till omslagen till tändsticksblocken. Klipp de mönstrade papprena i långsmala remsor. Jag har klippt mina 20 cm långa och 5 cm breda. Vik sedan remsorna först 2 cm in från botten och sen 11,5 cm från botten. Måtten är anpassade så att framsidan går lite över nederdelen. På så sätt kan man låsa fast framsidan i nederdelen på blocket. Drar man med ett gem över viken blir det lättare att vika pappret rakt. Klipp sedan det vita pappret i mindre bitar, mina är 5 x 9 cm stora, och lägg ihop dem i en hög.

Tändsticksblock | Pysselbolaget

Pappershögen läggs sedan i det första viken på omslaget. Häfta rakt igenom alla papperslager och blocket är färdigt. Jag har ca 12-14 bitar i varje hög. Blir pappershögen för tjock kan det blir problem med att häfta igenom alla lager. Man får helt enkelt testa sig fram.

Tändsticksblock | Pysselbolaget

Visst har jag söta gem? I det här inlägget visar jag hur vi gjort dem.

Tändsticksblock | Pysselbolaget

Så här ser mina tändsticksblock ut! Jag har alltid ett litet block i fodralet på telefonen eller i plånboken. Hoppas att ni gillar mitt första två + sax för det kommer mer framöver.

Tändsticksblock | Pysselbolaget

SparaSpara

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.