0
Pysselbolaget
alla hjärtans dagspyssel

Fira era kära med godis sushi i snygg låda

Godis sushi med Pysselbolaget

Visst har ni ett oss göra det förut, men det är ju så kul. Det är godis sushi dags! Den här gången lägger vi till en beskrivning på en låda. Pyssla godis sushi, vik en låda, och ni har en fantastisk Alla hjärtans dagspresent att fira era nära och kära med!

Godis sushi med Pysselbolaget

Vi börjar med det roligaste – godis sushin. Man kan säkert använda de flesta godisar, men bra att ha är remmar och snören, liksom stora marshmallows. Vi använder också bland annat fiskar, råttor, stora gelehallon, jelly beans och banana skids.

Godis sushi med Pysselbolaget

Japp, sen är det bara att sätta ihop! De stora marshmallowsarna blir vårt ris. Med remmar och snöre knyter vi fast lax och räkor – ja, eller råttor  och fiskar. Banana skids blir förstås vår omelett. Freja uppfann jelly bean-rom, medan jag gjorde makirullar av blandat godis. Stora godisbitar går att dela med kniv eller sax.

Godis sushi med Pysselbolaget Godis sushi med Pysselbolaget

Bra att tänka på är att godbitarna blir hårda när de får stå länge. Tyvärr kan det innebära att sushibitarna spricker eller trilla sönder. Det bästa är om man kan göra sushibitarna à la minute, eller inte mer än någon timme innan den ska serveras. Vi täcker vårt fat med plast medan vi sätter ihop sushilådan.

Presenter är roliga att ge bort i en snygg låda. Tyvärr är färdigköpta presentlådor ofta dyra, ibland lika dyra som presenten som ska ligga i. Därför vill vi passa på att visa hur man på ett enkelt sätt själv kan sätta ihop en presentlåda.

Till det behövs tunn kartong, typ från ett flingpaket eller liknande. Vi använder också en sax, limstift och några olika fina papper.

Att göra egna presentlådor är inte svårt, men viktigt att tänka på är att locket behöver vara lite större än botten. Vi har lagt med mallar till vår låda, om ni inte känner för att rita egna delar.

Ladda ner mallarna här.

Börja med att klippa ut lock och botten i kartong. För att kartongen ska bli lättare att vika kan man dra över viklinjerna med något smalt men trubbigt. Vi har använt ett gem och vi drar över gemet över insidan på kartongen. Använd inga vassa föremål, kartongen ska inte rispas utan bigas.

Sen limmar vi det fina pappret på ovansidan av kartongen och viker in kanterna enligt bilderna ovan. Vi håller hörnen på plats med hjälp av små klädnypor medan limmet torkar.

Ni som följer oss vet att jag är tokig i papper. Jag köper gärna fina dyra papper som kanske inte alltid blir använda. Men jag sparar också fina sidor ur tidningar som ska till återvinningen. Den blå lådan är ett sånt papper. Sidan jag sparade var täckt av en bild av en havsbotten. Fint, eller hur?

Godis sushi med Pysselbolaget Godis sushi med Pysselbolaget

Så här kan det se ut när lådorna är fyllda. Med våra mallar blir lådorna stora nog för cirka sex bitar godis sushi, plus en liten snutt silkespapper.

Lådorna fyllda med godis sushi och redo att ges bort till kära vänner och nära familjemedlemmar. Kanske ni också får en? Eller kanske ni gör som vi och ger bort en låda. Vi passar på att önska er alla en riktig härlig Alla hjärtans dag!

SparaSpara

You Might Also Like...

2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.