0
Pysselbolaget
alla hjärtans dagspyssel

Halsband att göra till Alla hjärtans dag

Alla hjartans dag halsband

Hurra, idag gör vi halsband till Alla hjärtans dag! Egentligen är jag emot kommersiella högtider eftersom de först och främst uppmuntrar till rätt onödig konsumtion.Till Alla hjärtans dag är jag beredd att göra ett undantag. Nu menar jag inte att jag tycker att ni ska springa ut och köpa massa saker, men det finns så mycket fint man kan göra och ge bort till sina nära och kära. Som de halsband vi gör idag! Häng med.

Alla hjartans dag halsband

Ni behöver träringar eller gamla gardinringar. Nya finns att köpa i hobbyaffären, men ett tips är att kolla second handbutikerna först. Jag ser nästan alltid påsar med gardinringar till en billig peng när jag loppisshoppar. Ni behöver också hobbyfärg, snöre, en sax och en pensel. Vi har också använt en träpärla.

Alla hjartans dag halsband

Börja med att måla delar av eller hela gardinringen. Vi hade några gamla garinringar där vi målade hela ringarna och en ny ring som bara får färg till hälften.

Även träpärlan får lite färg.

När ring och pärla torkat knyter vi fast pärlan mitt på ringen. Knuten pillar vi in i pärlan innan vi klipper snöret. Det fina snöret är murarsnöre och finns i olika roliga färger. Visst är det fint!

Alla hjartans dag halsband

Vårt första halsband, och  min personliga favorit, är klart!

Alla hjartans dag halsband

Vi testade ett par andra varianter också. Det svarta halsbandet fick en stor fin knut av orange murarsnöre och det vita halsbandet fick regnbågsfransar. Nu är det vara att slå in dem och ge bort!

Alla hjartans dag halsband

Kanske jag behöver behålla ett halsband själv… Det här till exempel. Vad tycker ni?

Fler fina pyssel till Alla hjärtans dag hittar ni under kategorin Alla hjärtans dagspyssel.

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.