0
Pysselbolaget
alla hjärtans dagspyssel

Duka med hjärtan

Heart table runner 1

Det snart dags för Alla Hjärtans Dag igen! Vi bjuder våra kära på något gott och dukar fint med en bordslöpare i papper.

Heart table runner 2

Ni behöver papper som passar till Alla Hjärtans Dag. Vi har valt röda, rosa, blanka och matta. Vi använder även fina bilder ur tidningar, sax, vattenfärg, maskeringstejp och en symaskin.

Heart table runner 4

1. Freja gillar att experimentera med vattenfärger. Till vår löpare dekorerar hon vita ark med hjälp av både hushållspapper och pensel.

Heart table runner 3

2. Sen klipper vi hjärtan i tre olika storlekar och lägger ut på bordet. De ska ligga lite omlott över varandra för att vi ska kunna sätta ihop dem. Hur många hjärtan som behövs beror på hur lång löpare ni vill ha. Vi vill att vår ska vara lång och klipper många hjärtan!

Heart table runner 5

3. När våra hjärtan ligger så som vi vill ha dem sätter vi en maskerings tejp eller washitejp rakt över löparen. Tejpen hjälper till att hålla alla hjärtan på plats medan vi syr ihop dem. Sätt löparen i maskinen och sy en raksöm i mitten av tejpen. Att sy i papper kan göra nålen slö. Vi använder en gammal nål och byter till en ny när vi ska sy i tyg nästa gång. Pilla försiktigt bort tejpen på framsidan. Trådarna i början och slutet på löparen fäster vi med en bit tejp på baksidan.

Heart table runner 6

Vår bordslöpare är klar att läggas på bordet. Här ska firas Alla Hjärtans Dag!

Heart table runner 7

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.