0
Pysselbolaget
skolstartspyssel

Skolstart –  pyssla en snygg klocka i kartong

Cardboard clock by Pysselbolaget

Vi har gjort kartongklockor förut, men det är ett pyssel värt att upprepa. Med enkla medel kan man göra en egen designad klocka – och byta ut den när man vill ha en ny. Urverk finns i de flesta hobbyaffärer och snygga papper till urtavlan kan vara bitar av presentpapper, tapet eller sidor ur magasin. Häng med!

Cardboard clock by Pysselbolaget

Vi har använt marmorerad dekorplast, bitar av tapeten Coco Tiger från Lisa Bengtsson, ett urverk, en sax, lim och kartong.

Cardboard clock by Pysselbolaget

Vår kartong är lite för tunn i mitt tycke. För att få en lite stabilare urtavlan limmar vi ihop två kartongbitar och klipper sedan ut en cirkel. På kartongurtavlan limmar vi sedan våra tapet- och dekorplastbitar. Vi gör samma mönster som vi gjorde på en av våra anteckningsböcker. Snyggt, eller hur?

Vi gör ett hål i mitten på urtavlan med en vass sax. Urverket monteras enligt instruktionerna som kom med urverket. En stycke snygg klocka i kartong – klar på ett kick!

Cardboard clock by Pysselbolaget

Back to school crafts by Pysselbolaget

Klockan är den sista av våra skolstartpyssel. Skrivbordet är i ordning med hjälp av nya,  men också gamla pyssel. På bilden ser ni, förutom klockan:

Snygg förvaring av broderiringar

Telefonhållare av toarullar

Pennställ av brukar och strumpor

Washitejpade pennor

Dekorera egna anteckningsböcker

Ryska dockor

Nyckelringar

Skolorna och hösten är igång och snart är det dags för Halloweenpyssel. Hu så härligt!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.