0
Pysselbolaget
boktips

Boktips – Enhörningspyssel på tyska

Det är dags för ett boktips och dagens bok heter Das Einhorn Bastelbuch. Jag vet, den är tyvärr inte på svenska men den är så bedårande att jag ändå måste tipsa om den. Är ni nyfikna på innehållet? Häng med!

Ni kanske undrar hur det kommer sig att vi kikar på en tysk pysselbok? Det är enkelt; Pia Degas är en av våra stora pysselidoler. Har ni inte kollat in hennes blogg Wundertütchen redan, så gör det! Man behöver inte kunna tyska för att älska hennes pyssel. Hon är också väldigt produktiv och har gett ut flera böcker på olika härliga teman.

I boken Das Einhorn Bastelbuch har Pia samlat allt vi älskar; sött att pyssla, sött att baka  och sött att bara njuta av. Det finns enhörningar av pärlor, enhörningar av toarullar, enhörningar av ballonger och enhörningar av marshmallows. Kan det bli bättre?

Det här är en bok för alla er som älskar glitter, magi och pastell. Allt är läckert – bilderna, idéerna och färgerna. Recepten ger vi oss tyvärr inte på, där går gränsen för min tyska, men annars finns det gott om pyssel vi gärna testar.

Boken innehåller inte några ”så-här-gör-du”-bilder, men många av projekten talar för sig själva. Visst har vi sett enhörningspyssel tidigare, men Pia ger dem en unik touch. Det är något speciellt med Pias figurer och det får mig att vilja göra precis som hon gör. Att hon dessutom gör en hel bok tillägnat enhörningar, och bara enhörningar, är bedårande.

Das Einhorn Bastelbuch är en bok med mjuka pärmar, den är 64 sidor tjock och finns att köpa från Amazon. Den är på tyska, men trots det tycker vi att den är värd att tipsa om. Låt er lockas in i Pias magiska pysselvärld och ni kommer inte att bli besvikna.

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.