0
Pysselbolaget
boktips

Boktips – The Handmade Charlotte Playbook

Handmade Charlotte | Pysselbolaget

Ibland hittar man böcker som gör en lycklig, The Handmade Charlotte Playbook är en sån bok. När fantasin tryter är det här min källa till inspiration. Boken är nästan 3,5 cm tjock och full av fantastiska projekt. Nyfiken? Häng med så berättar jag mer. 

Handmade Charlotte | Pysselbolaget

En del av er är kanske redan bekanta med Handmade Charlotte. Bakom bloggen står Rachel Faucett som under många år publicerat fantastiska projekt tillsammans med gäng olika kreatörer. Nu kommer boken som innehåller över 100 kreativa pysselprojekt, både nya och gamla. Precis som på bloggen är projekten roliga, färgglada och väldig görbara.  

Handmade Charlotte | Pysselbolaget

Boken är indelad i kapitel enligt alfabetet. Hela alfabetet, faktiskt. Ja, alltså inte ö,ä och ö, men i övrigt finns pyssel på varje bokstav i alfabetet. Vad sägs om Paper bag puppets, Pasta plants eller Mouse gift box? 

Handmade Charlotte | Pysselbolaget Handmade Charlotte | Pysselbolaget Handmade Charlotte | Pysselbolaget

Boken är vackert illustrerad i ett bildmanér välkänt för er som följer bloggen och alla pysselprojekt följs av tydliga steg-för-steg beskrivningar. Att boken är på engelska göra inte så mycket, materialen som används är sånt som många av oss har hemma eller som går lätt att få tag i även hos oss. Det är till exempel papper, filttyg, garn, piprensare, toarullar och pasta. Det finns också ett antal bakprojekt, men dessa kan vara svåra att översätta till våra råvara och mått. 

Handmade Charlotte | Pysselbolaget

Kan man vara kär i en bok? Jag är det! För mig är The Handmade Charlotte Playbook den ultimata pysselboken. Jag går igång på de färglada och roliga projekten, och blir otroligt inspirerad att testa egna varianter av de olika projekten. 

Handmade Charlotte | Pysselbolaget

The Handmade Charlotte Playbook är 420 sidor tjock (1) tryck på fint, matt papper med mjuka pärmar. Den är på engelska och finns att köpa i våra svenska nätbokhandlar. Är du nyfiken på Handmade Charlotte? Besök då bloggen, men se till att ha mycket tid att surfa runt. Här finns mängder av kul att upptäcka. 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.