0
Pysselbolaget
skolstartspyssel

Skriv ut dina egna elefantbokmärken

Elephant bookmarks

Elefanter är bedårande djur, eller hur! Tyvärr jagas elefanter idag olagligt för sina betar. Den svenskbaserade, ideella organisationen The Perfect World Foundation arbetar för att sprida kunskap om vad som händer och sätta stopp för tjuvjakten. Vi vill, på vårt sätt, uppmärksamma det fantastiska arbete The Perfect World Foundation gör. Vi har tagit fram elefantbokmärken – med beta – för er att skriva ut, färglägga och sätta ihop.

Elephant bookmarks 2

Ni behöver ladda ner våra elefantmallar. Det finns två olika mallar, en med elefanter med mönster och en med elefanter utan mönster. Skriv gärna ut dem på lite kraftigare papper. Ni behöver också färgade papper, pennor, limstift, och en sax.

Elephant bookmarks 3

Börja med att färglägga elefanterna. Freja använder tuschpennor, men det går också bra med kritor eller vattenfärg.

Elephant bookmarks 4

Klipp sedan ut elefanthuvudet.

Elephant bookmarks 5

Klipp till bakstycket, med hjälp av mallen på utskriften, i färgat papper. Sätt lim i cirkeln i toppen på bakstycket och tryck fast huvudet på bakstycket. Elefantens snabel och betar ska inte limmas fast.

Elephant bookmarks 8

Sen är det bara att börja använda era bokmärken!

Elephant bookmarks 6

Om tjuvjakt på elefanter inte stoppas kanske vi inte har några elefanter kvar i framtiden. Gör ett besök på The Perfect World Foundation hemsida och läs mer om deras fantastiska arbete.

Elephant bookmarks 7

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.