0
Pysselbolaget
skolstartspyssel

10 saker att pyssla inför skolstart!

Collage av bilder på pyssel till skolstart

Skolan har börjat och jag får äntligen plocka fram våra skolstartspyssel! Häng med när jag listar våra favoriter.

Hösten är på ingång och jag har fullt upp med roliga projekt. Så fort jag får berätta mer ska ni få vet mer. Under tiden vill finns det gott om härliga pyssel på bloggen att kika tillbaka på!

Pennställ | Pysselbolaget

Pyssla ett pennställ av toarullar 

Hos mig är behovet av att sortera och städa upp är alltid stort. Ett pennställ av toarullar är en perfekt lösning för mitt röriga skrivbord.

Annorlunda anslagstavla av Pysselbolaget

En annorlunda anslagstavla att göra själv

Vad sägs som en lite sömning anslagstavla för foton och att-göra listor? Jag använder barngalgar och klädnypor för att göra den här någon annorlunda anslagstavlan.

Väskor av jeans | Pysselbolaget

Pyssla små väskor av jeansfickor

Jag vet, det kanske inte är världens mest praktiska väska, men vi har gett en del av våra gamla jeans ett nytt sista liv. De passar utmärkt för ett paket näsdukar, ett läppbalsam eller favoritleksaken.

Magneter | Pysselbolaget

Pärla egna kylskåpsmagneter

Att pärla pärlplattor är ett av mina favoritpyssel. Det är inte kladdigt, pärlorna finns i massor av fina färger och man kan göra nästan vad som helst. Ett utmärkt pyssel om tiden är knapp, men pysselsuget stort.

Pyssla snygg-gem i lera

Jag har svårt att pyssla saker som inte fyller en funktion. Däremot älskar jag att använda saker som vi pysslat ihop eller pysslat till. Gem är till exempel något jag använder ofta, men inte tycker är så roliga. Förrän nu!

Pennfodral av pringlesrör

Pennfodral av pringlesrör

Det är något ljuvligt med nyvässade pennor, tomma anteckningsböcker och oanvända sudd. Till det behövs ett pennfodral – som det här till exempel, gjort av pringlesrör och filttyg.

Kalenderuggla

Så här i början på terminen är det roligt med en ny kalender. De här är gjorda av kartong.

Gör dina egna penntroll

Korken är rolig att jobba med och penntrollen går att variera på massor av sätt. Dessa små filurer följer med till skolan i år. Jag tror att de kommer att göra succé.

Washitejpade pennor

En av de tejptyper vi gillar bäst är washitejp. Precis som med vackra papper går det knappt att få nog av dessa ursnygga tejprullar.Här använder jag tejpen till att pigga upp ett gäng trista blyertspennor.

Pärlad dörrskylt

Pärlade dörrskyltar

En pärlad dörrskylt kan låta dina nära och kära veta vad du vill; Vill du ha besök eller föredrar du att vara ifred? Är du vaken eller ligger du och sover. Häng skylten på dörrhandtaget så blir det tydligt för alla.  

 

Vad gör du för pyssel till skolstarten? Fler tips från oss hittar du i kategorin “Skolstartspyssel” i menyn.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.