0
Pysselbolaget
skolstartspyssel

Pyssla små väskor av jeansfickor

Väskor av jeans | Pysselbolaget

Hurra, idag gör vi vårt första textilpyssel. Efter att ha läst på om jeans känner jag mig manad att använda så mycket av mina gamla jeans som möjligt. Vi har tidigare gjort saker med jeansbenen, men jag har ett gäng midjedelar kvar att pyssla med. Häng med när vi gör söta små väskor av jeansens bakfickor.

Väskor av jeans | Pysselbolaget

Ni behöver

bakdelen på ett par gamla jeans
sax
långa band
nål och tråd
vattenfasta pennor

om ni vill

paljetter
hobbylim

Väskor av jeans | Pysselbolaget

Gör så här

Börja med att klippa ut själva bakfickan. Klipp genom hela plagget så att fickan har sitt bakstycke kvar.

Väskor av jeans | Pysselbolaget Väskor av jeans | Pysselbolaget

Dekorera! Vi använder vattenfasta pennor från Pilot. Mina små pysselvänner har också dekorerat sina väskor med paljetter limmade direkt på tyget.

Väskor av jeans | Pysselbolaget

Vi väljer att limma på paljetterna, trots att de förmodligen kommer trilla av efter tag. Vill du att de sitter bättre fast rekommenderar jag att du syr fast dem.

Väskor av jeans | Pysselbolaget

När väskorna är dekorerade är det dags att sätta fast ett axelband. Jag återanvänder gamla nyckelband från en mässa. Den lilla haken behövs inte till våra väskor, men den sparar jag till ett annat tillfälle.

Väskor av jeans | Pysselbolaget

Jag syr fast banden på baksidan med vanlig sytråd.

Väskor av jeans | Pysselbolaget

Kolla här – ett gäng söta väskor klara att använda. De passar utmärkt för ett paket nästdukar, ett läppbalsam eller favoritleksaken.

Jag vet, det kanske inte är världens mest praktiska väska, men vi har gett en del av våra gamla jeans ett nytt sista liv. Vi har haft en ljuvlig stund tillsammans och vi inte köpt nytt pysselmaterial. När väskorna är färdiganvända sorteras tyget som brännbart. Axelbanden kommer jag att klippa bort och spara. Japp, jag sparar på allt! Vad sparar ni?

Väskor av jeans | Pysselbolaget

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.