0
Pysselbolaget
skolstartspyssel

Pyssla ett pennställ av toarullar

Pennställ | Pysselbolaget

Hos mig är behovet av att sortera och städa upp är alltid stort så här i början av början av året. Det pennställ jag gjorde förra året räcker inte till längre och jag behöver ett till! Häng med när jag gör ett pennställ av toarullar. 

Pennställ | Pysselbolaget

Ni behöver 

toarullar
ett lock att använda som bas, till exempel från en äggkartong
sax
hobbyfärg
penslar
limPennställ | Pysselbolaget

Gör så här

Jag har valt att ha två rader toarullar i mitt pennställ och jag vill att den främre raden ska vara lite kortare. Jag klipper därför toarullarna till främre raden på hälften. 

Pennställ | Pysselbolaget

Sen målar jag toarullarna i alla färger jag har. Hobbyfärg funkar utmärkt att blanda. Testa själv att  blanda olika nyanser av några få färger. Ett tips vi fått från vån pysselvän Helena på bloggen Craft & Creativity är att använda burklock som paletter att blanda färg på. Pennställ | Pysselbolaget

Måla också locket med hobbyfärg. Pennställ | Pysselbolaget

När all färg torkat är det dags att limma fast toarullarna. Det går utmärkt att använda vanligt hobbylim, men med limpistolen går det så mycket snabbt. Jag har förstått att en del är rädda för att använda limpistol. Jag och Freja använder en lågtempererad variant. Man kan fortfarande bränna fingrarna på det varma limmet om man inte är försiktig, men vi brukar lösa det med att ha ett glas kallt vatten att doppa fingertopparna. Pennställ | Pysselbolaget

Sen är det bara att fylla pennstället med pennor och småsaker. Tror ni att det räcker för alla mina pennor? Jag kanske måste pyssla ett pennställ till!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.