0
Pysselbolaget
skolstartspyssel

Skolstart – Washitejpade pennor

Såg ni vårt inlägg om tejp i förra veckan? Om inte så hittar ni det här. En av de tejptyper vi gillar bäst är washitejp. Precis som med vackra papper går det knappt att få nog av dessa ursnygga tejprullar. Idag använder vi tejpen till att pigga upp ett gäng trista blyertspennor. Häng med!

Ni behöver blyertspennor, våra kommer från TGR. Ni behöver också washitejp, decoupagelack och en pensel.

Vi tejpar pennorna på längden. Om ni läst vårt inlägg om tejp vet ni att washitejp funkar ungefär som maskeringstejp. Den sitter alltså inte stenhårt utan går lätt att flytta om den hamnat fel. Vi lackar sedan pennorna för att tejpen ska sitta fast.

Jag har sett flera pyssliga inlägg på bloggar som hävdar att man inte behöver lacka, utan bara tejpa, men jag tycker att tejpen släpper när man använder pennorna. Vi tar det säkra över det osäkra och lackar!

Ja, hm, instruktionerna till det här pysslet blir väldigt enkla. Tejpa, lacka, klart!

Man får fortfarande vara lite försiktig när man vässar pennorna. Tejpen kan vecka sig lite i pennvässaren men går att jämna till med en liten sax.

Vi är så glada för våra nya washitejpade pennor! De matchar också fint ihop med de anteckningsböcker vi gjorde förra veckan. Instruktioner till dem hittar ni här.

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Wilda
  16 September, 2017 at 4:52 pm

  Wow så läckert! Det har jag aldrig tänkt på att en kan göra! 😀

 • Reply
  Gör det själv #71 | Dnilva
  6 October, 2017 at 7:01 am

  […] Washitejpade pennor via Pysselbolaget Har du pennor som känns lite trista är ett himla smidigt och enkelt sätt att […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.