0
Pysselbolaget
pysselmaterial

Pyssla med tejp

Crafts supplies Tape

Nu är det äntligen dags för ett om några av de pysselmaterial vi använder. Jag har hittills avverkat färg, pärlor, papper, toarullar, kartong och sprayfärg. Min tanke är att visa vad vi använder och vad vi använder det till. Den här gången ska vi prata om tejp. Tejp är något som de flesta av oss har hemma och kanske använder varje dag. Men det finns många olika typer av tejp och de fyller rätt olika funktioner.

Crafts supplies Tape

Den vanligaste tejpen, som de flesta har hemma, är den genomskinliga plasttejpen. Den är faktiskt bra till det mesta, eller hur! Den använder vi när vi slår in paket och sätter ihop papper.

Crafts supplies Tape

Silvertejp eller vävtejp används oftast vid reparation eller tätning. Många av oss har en rulle liggande i snickarboden för att kunna paniklaga en väska eller någon kär plastleksak. Vävtejpen består av en plastbelagd väv, vilket gör den både stark och hållbar. Den går att hitta i olika färger, men den är vanligast i silver och svart.

Vad använder vi silvertejp till, undrar ni kanske? Ja, till våra mjuka svärd, till exempel. Kolla in dessa här.

Crafts supplies Tape

Maskeringstejp är en tejp man använder för att täcka över detaljer när man målar. Man täcker den tel man inte vill ha målad och tar sedan bort tejpen när man målat färdigt. Maskeringstejp finns i olika färger och de har fyller lite olika funktioner. en del sitter hårdare och en del passar bättre utomhus. De flesta använder den när vi målar runt fönster och dörrhandtag. Vi använder den när vi målar träkulor.

Crafts supplies Tape

Washitejp är en japansk papperstejp gjord av naturfibrer. Den känns lite som maskeringstejp och funkar på samma sätt. Den stora skillnaden är att washitejp kommer i alla olika tänkbara mönster och färger. Den är underbar att använda för att sätta upp konstverk och dekorera med, men den kan vara dyr. Vi använder den gärna när vi behöver pyssla kladdfritt. Kolla gärna in våra ljuslyktor från för ett par somrar sedan. Washitejp är också väldigt uppskattat att ge bort som present, både till stora och små pysslare.

Crafts supplies Tape

Eltejp är en plasttejp som kommer i i olika färger. Den används mest för att isolera, bunta ihop eller märka upp kablar med. Vi använder den mest till våra mjuka svärd.

Crafts supplies Tape

Tills sist – dubbelhäftande tejp, en pysslares bästa vän! Den går att använda till allt och är ett kladdfritt allternativ till klister. Kan vara lite frustrerande att använda eftersom den fäster på båda sidorna, men som vanligt ger övning resultat.

Crafts supplies TapeVi köper tejp där vi kommer åt. De rullar som finns med på bilderna kommer från Clas Ohlson, Biltema, Panduro, Ikea och Make & Create. Den söta tejphållaren är från TGR.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.