0
Pysselbolaget
pysselmaterial

Pyssla med pärlor

Beads

Vill ni prata pärlor med mig? Jag tycker inte att jag är en storkonsument av pärlor, men när jag titta igenom vårt materialskåp inser jag att vi använder en hel del pärlor när vi pysslar. Vi har pärlplattepärlor, omålade träpärlor, mjuka ullpärlor och vanliga hederliga pärla-halsband-pärlor.

Pärlor är ett material som vid ett besök i hobbyaffären lätt kan bränna hål i plånboken. Hyllmeter med blanka, färgglada och förföriska pärlor i små, små påsar lockar till spontanköp likt smågodis för ett barn. Men visst är det roligt att ha pärlor hemma! Att göra fina halsband på en regnig dag är en rolig sysselsättning för pysslare i alla åldrar. Det går dessutom att göra mycket annat av andra typer av pärlor. Låt mig visa vilka pärlor som är bra för oss att ha hemma och vad vi gjort av dem.

Beads2

Vi börjar med de pärlor vi använder mest – pärlplattepärlor! Att bygga pärlplattor kan vara så många saker; meditativt, frustrerande, socialt och lite lätt beroendeframkallande. Pärlorna finns att köpa i hobbyaffärer, på stormarknader och i vissa möbelvaruhus. Kvaliteten varierar en del, det brukar visa sig när man stryker pärlplattorna. Om man bygger många små pärlplattor trycker jag inte att man behöver jaga kvalitet.

Vill man göra ett större projekt, till exempel som sparbössa vi gjorde, kan det vara värt att köpa pärlor av högre kvalitet. Vi bygger massor av pärlplattor och den störta utmaningen är att hitta användningsområde för alla fina pärlplattor. Om ni kikar in hos oss i morgon visar vi vad som händer om man stoppar pärlorna i ugnen.

Beads3

En annorlunda, men rolig pärla, är ullpärlan. Egentligen är det en boll, men de kallas pärlor. Ullpärlor kan man filta själv eller köpa färdiga. Lite längre ner i inlägget visar vi vad vi har gjort med våra ullpärlor.

Beads4

Fina plastpärlor är tacksamt att ha hemma. De finns ofta att köpa i storpack och de funkar utmärkt till att göra fina långa halsband till släkt och vänner. När vi var med i tv härom julen gjorde vi även enkla hängen till granen.

Beads5Beads6

Andra typer av plastpärlor är dessa fina runda pärlor. De kommer i fina färger och går att använda till mycket. Vi har gjort både smycket och krokar med dessa. De hör definitivt till våra favoriter.

Beads7

Till sist måste vi även nämna träpärlor. Dessa omålade skatter går att använda till så många olika saker. De är fina som de är med också lätta att dekorera. Vi använder dem till smycken, men också som huvuden till vårt luciatåg.

Här är fler roligt saker att göra med pärlor:

Emoji bead coasters 4

Emojiunderlägg

Beads10

Armband av fina pärlor

Beads11

Ljusringar av träpärlor

Beads12Pärlvävda smycken

Beads13

Ulliga underlägg

Beads8Dockhalsband

Beads9

Söta rosettringar

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.