0
Pysselbolaget
pysselmaterial

Att pyssla med toarullar

TP rolls

Alla har vi saker vi älskar att prata om. För mig är det toarullar – faktiskt! Toarullar för mig är inte bara ett underbart pysslematerial, utan också ett bra exempel på att material inte behöver vara dyrt eller svårt att få tag i. Alla, jag menar verkligen alla, kan få tag i en toarulle och det går att göra så mycket roligt med den. Är du sugen på en härlig, enkel och rolig pysselstund så samla ihop ett gäng toarullar och sugna pysselkompisar så ska jag visa några exempel på vad som går att göra!

TP rolls2

Måla

Det absolut allra enklaste man kan göra med en toarulle är att måla den. Tänk bara på att använda hobbyfärg, eftersom vattenfärg inte fäster på obehandlad kartong. Den smetar av sig även när den torkat. Vik ner överkanten på rullen för att göra öron och måla eller klistra på ögon.

TP rolls3 TP rolls4

Toilet Roll Frankenstein8

Rullen kan bli alla möjliga djur. Vi har gjort bland annat katter och fladdermöss. Mr Frankenstein hittar ni här.

TP rolls5

Tejpa

Vill man inte kladda med färg kan man täcka toarullarna med tejp. Använd silvertejp, washitejp eller vanlig tejp.

kikare5

TP rolls6

Tejpa en rulle eller lägg ihop två och gör en kikare! Rullarna passar bra i storlek som äggkoppar. Korta ner och klä med tejp!

TP rolls7

Klistra

Man kan också klistra ihop flera rullar och göra något stort av dem. Av 79 (!) toarullar gjorde jag och Freja en pixelpojke efter en beskrivning vi hittat hos konstnären Beru Betto.

TP rolls8

Pixel Boy 6

Pyssla med mig kulbana

I vår bok ”Pyssla med mig” har vi satt ihop toarullar till en kulbana, eller kanske vi ska säga kul bana! Den är rolig att göra och rolig att använda.

TP rolls9

Klipp

En annan fiffig sak med toarullar är att de fungerar perfekt som serveringar. Är man duktig med saxen kan man också klippa toarullarna till figurer, något som vi gjorde i påskas, eller bara korta ner dem och dekorera.

TP rolls10 TP rolls11

Napkin rings PB okt 2014 6

Serveringar till påsk hittar ni här och till halloween hittar ni här.

TP rolls12

Tryck

Ett sista tips – toarullar går faktiskt att använda som stämplar. Jag skojar inte! Genom att doppa änden av rullen i färg kan man trycka fina mönster på papper och tyg. Kolla in vårt fodral till surfplattan, gjort på gamla jeans, och tryck med toarullar.

iPad cover5

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.