0
Pysselbolaget
skolstartspyssel

Egna anteckningsböcker

Lagom till jul är behovet för anteckningsböcker större än någonsin, eller hur! Kom-ihåg-listor, önskelistor och nyårslöften behöver skrivas. Vi ska visa er ett lätt sätt att göra egna snygga anteckningsböcker.

Ni behöver ett mönstrat papper till fram- och baksidan, till exempel present- eller origamipapper men även färgglada annonser går bra. Ni behöver också cirka tre vanliga pappersark per anteckningsbok, en sax, häftapparat och klister.

1. Börja med att klippa alla papper i den storlek ni vill ha. Vi har klippt våra papper på hälften så att de blir långsmala. Pappren behöver vara dubbelt så långt som den färdiga anteckningsboken. Tänk på att inte ha för många papper i samma bok, då blir det för tjockt och svårt att häfta.

2. Bunta ihop pappren och vik dem på mitten.

3. Häfta sen på ett par ställen i det som blivit överkanten.

4. Vill ni inte att häftklamrarna ska synas så klipp en liten remsa papper i en annan färg och klistra den över klamrarna. Låt klistret torka och sen är det klart att börja skriva!

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Sofi
  6 May, 2012 at 10:01 pm

  Har läst och läst nu och skrivit upp många pyssel på att göra listan 😀

  Men nu ville jag bara tipsa om att man även kan sy ihop böckerna om man vill. Bara att göra fyra eller fler hål och sy upp och ner och sen göra en fin knut och rosett på utsidan av boken. Blir superfint om man använder något tjusigt matchande garn.

  • Reply
   Karin & Freja
   7 May, 2012 at 8:26 am

   Hej Sofi,

   Roligt att du hittat in till oss! Vi har testat att sy böcker också (men inte lagt ut på bloggen) och håller med om att det blir superfint. Vi kanske gör det som ett inlägg lite längre fram men vi har så mycket annat vi vill göra innan dess 🙂 Lycka till med pysselprojekten!

 • Reply
  Felicia
  5 October, 2012 at 6:05 pm

  Tack för ett jätteroligt pyssel som säkert kommer att göras om många gånger med småkusiner =)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.