0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Pyssla lyktor av burkar och  silkespapper

tissue-lanterns

Den här tiden på året tänder vi ljus i mängder. Långa ljus, korta ljus, färgglada och vita. Att pyssla egna lyktor av glasburkar är roligt och lätt. Idag gör vi en variant klädd i silkespapper. Det är inte svårt, men lite tålamodskrävande. Silkespapper är tunt och går lätt sönder, men de klara lyktorna ger ett underbart sken just tack vare att pappret är så tunt.

tissue-lanterns-2

Ni behöver silkespapper, glasburkar, sax, decopagelim och en pensel.

tissue-lanterns-3

Täck glasburken med klister och tryck sedan försiktigt fast silkespappret. Är man stadig på hand och har gått tålamod kan man fästa silkespappret som ett helt ark. Är man osäker på om man verkligen vill kämpa med hela ark går det bra att klippa bitar istället.

När silkespappret är på plats lägger ni ett lager klister till ovanpå silkespappret. Det är viktigt att pappret inte går över kanten på burken. Burken blir snabbt varm när det det brinner ett ljus i den.

tissue-lanterns-4

Burkar på tork!

tissue-lanterns-new

Silkespapper kan man hitta på många olika ställen. Det småprickiga pappret kom från en klädaffär – som extra förpackning till en väldigt snygg tröja (ja, vi spara på allt). Det snygga silverprickiga är en nyhet från Make & Create och det kommer vi från och med nu använda till allt, nästan. Det rosa är inköpt på det stora möbelföretaget. Till sist, det gröna pappret hör till ett storpack men massor av färger.

tissue-lanterns-6

Lyktorna är lätta att göra och passar barn i alla åldrar. Alla, oavsett ålder, gillar att jobba med silkespapper. Jag lovar!

[slideshow_deploy id=’8291′]

Våra lyktor är klara för användning och det kan nu vara vintermörkt ett bra tag till. Vi njuter i värmen av ljusen.
The creative collective photo 2

Jag avslutar igen med att önska er välkomna till the Creative Collective Swedens kreativa julkalender. Varje dag i december presenteras ett nytt inspirerande projekt – något att skapa, baka eller bara göra i förberedelse för en strålande kreativ jul. Kalendern vandrar som vanligt mellan oss och vi kommer att göra allt för att ni lätt ska kunna hänga med.

Hela listan på bloggare och datum finns här.

Följ oss också på

facebooksida, Instagramkonto och  Pinterest board.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.