0
Pysselbolaget
hemmapyssel

T-shirt med tryck / DIY Printed Shirts

Tee_PB_2013_1

Att ge bort julklappar som man gjort själv är nästan det bästa som finns! Idag börjar vi en serie inlägg med förslag och inspiration till klappar som barnen, tillsammans med en vuxen, kan göra. När vi för några veckor sedan hade besök av Gina från Willowday och hennes dotter Francesca åkte den textila sprayfärgen vi använde i somras fram igen. Titta vad det blev!
———
Giving away home made Christmas gifts is the most wonderful thing! Today we begin a series of posts with gifts that kids, accompanied by an adult, can make. We had a wonderful visit from our friend Gina from Willowday and her daughter Francesca a few weeks ago, and the textile spray paint we used last summer came to use again. Look what happened!

Tee_PB_2013_2

Ni behöver textil sprayfärg, ljusa tröjor, maskeringstejp eller dubbelhäftande tejp. Ni behöver också gamla tidningar för att skydda bord och ömtåliga ytor.
———
You need fabric spray paint , bright shirts , masking tape or double-sided tape . You also need old newspapers to protect delicate surfaces.

Tee_PB_2013_3

1. Använd tejpen för att skapa ett mönster på tröjan. Freja har valt att göra sitt namn, men man lika gärna skapa ett grafiskt mönster. Stoppa in en tidning i tröja så att inte färgen går rakt igenom och spraya sedan på tröjan. Den textila sprayfärgen vi använde är näst intill luktfri. Tänk på att ha god ventilation om använder en färg med stark lukt.
———
1. Use the tape to create a design on the shirt. Freja has chosen to make her name, but you can also create a graphic pattern. Put a magazine in the shirt to prevent the paint from going straight through and then spray on the shirt . The paint we used is almost odorless. Be sure to have good ventilation if using a paint with a strong smell.

Tee_PB_2013_4

2. Låt färgen torka och dra sedan bort tejpen. För at färgen ska hålla för tvätt måste man fixera den. För det mesta handlar det om att stryka ett par minuter på insidan av trycket, men läs på flaskan vad som krävs för just er färg.
———
2. Let the paint dry and then pull off the tape. The paint has to be fixed to be able to stand washing. For most colors you have to iron a couple of minutes on the inside of the shirt, but read the requirements on the bottle for your particular color.

Tee_PB_2013_5

3. Man kan också, som Francesca, klippa ett mönster eller en bokstav i papper och fästa den på tröjan med dubbelhäftande tejp. Ta av mallen så fort som möjligt så att färgen inte tränger igenom pappret. Vi testade också med washitejp och det fungerar utmärkt.
———
3. One can also, as Francesca, cut a pattern or letter in the paper and attach it to the shirt with double sided tape. Remove the paper template as soon as possible to prevent the color to bleed through the paper. We also tested washi tape and it works great.

Tee_PB_2013_6

Så här många fina tröjor blev det. Alla med ett eget unikt mönster.
———
Our pretty designs on display. Each with its own unique pattern.

Tee_PB_2013_7

En till Freja och en till en kompis. Vårt första julklappstips!
———
One for Freja and one for a friend. Our first Christmas gift idea!

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Gina
  20 November, 2013 at 9:28 am

  These look just wonderful and make me remember what a great day we had! I agree with you. These are definitely popular and we’ve continued making more, too! Beautiful work and have a fun day, Karin + Freya!

  • Reply
   Karin & Freja
   22 November, 2013 at 12:30 pm

   We really had a great day! Lets do it again soon!

 • Reply
  frk pyssel
  21 November, 2013 at 10:39 am

  Men åh vad fin! Smart och snyggt, det ska nog storasyster få leka med till morföräldrarna 🙂

  • Reply
   Karin & Freja
   22 November, 2013 at 12:32 pm

   Så roligt att höra! Hoppas att vi får se hur det blev!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.