0
Pysselbolaget
sommarpyssel

Gör en egen sommarteater

Cardboard Theater by Pysselbolaget

Vi klämmer in ett sista sommarpyssel innan vi går vidare med annat. Den här gången är det en sommarteater med söta små figurer som står på schemat. Som många av våra pyssel är teatern både kul att göra och att leka med. Och figurer kan man göra så många orkar! Häng med.

Cardboard Theater by Pysselbolaget

Till figurerna behöver ni glasspinnar, tuschpennor, cirklar av tjockt ritpapper, klister, filt och en sax. Till teatern behöver ni en kartong med tre hela sidor.

Cardboard Theater by Pysselbolaget

Vi vill ha en teater som vi kan fälla ihop och ta med oss. Klipp loss botten och ena långsidan av kartongen. Kvar ska vara en front och två sidor. Klipp sedan ut en öppning i fronten men lämna en ram kvar runt om.

Freja målar ramen, först med hobbyfärg, och sen med klister. I klistret häller hon glitter… Japp, som ni säker förstår betyder det att vi nu har glitter lite överallt. Festligt värre. Gillar man inte glitter går det förstås bra att dekorera teatern precis som man vill. Mitt enda tips är att inte använda vattenfärger på kartongen. Vattenfärg fäster inte så bra på kartong utan smetar av sig långt efter den har torkat.

Cardboard Theater by Pysselbolaget

Härnäst är det dags att göra figurer till teatern!

Cardboard Theater by Pysselbolaget

Våra figurer är lätta att göra och går att variera beroende på vad man har för material hemma. Vi ritar ansikten på de runda cirklarna och klistrar sedan på dem på glasspinnarna. Figurerna får sedan kläder i fil som vi klistrar eller knyter på pinnarna.

Cardboard Theater by Pysselbolaget Cardboard Theater by Pysselbolaget

Kolla vilket gäng! Här ska spelas teater!

Teatern går, som sagt, att fälla ihop och packa med sig. Kanske vill man plötligt spela teater i trädgården eller på stranden och då är det superbra att ha en liten teater att plocka fram!

Hoppas att ni gillat våra sommarpyssel. Nästa vecka är det dags för pyssel på temat Skolstart. Många av er har förmodligen redan börjat skolan, men vi lovar att pyssla saker som går att använda hela skolåret. Välkomna tillbaka nästa vecka!

Cardboard Theater by Pysselbolaget

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.