0
Pysselbolaget
sommarpyssel

Pyssla sköldpaddor av glasspinnar

Popsicle stick turtles by Pysselbolaget

Idag gör vi rara sköldpaddor av glasspinnar och garn! Glasspinnar är ett himla bra pysselmaterial, speciellt om man sparar pinnarna från uppätna glassar. Dessa små filurer går utmärkt att göra utomhus, trots att sommarledigheter för de flesta av oss är över. Inget pysselrum eller knepig utrustning behövs. Häng med!

Popsicle stick turtles by Pysselbolaget

Ni behöver rena och torra glasspinnar, klister, tuschpennor, en sax och garn.

Popsicle stick turtles by Pysselbolaget

Till varje sköldpadda behövs tre stycken glasspinnar som klistras ihop till en stjärna. Har ni möjlighet är det bra att låta ”stjärnan” torka över natten, så att den håller för den fortsatta hanteringen.

Rita fötter och ansikte på pinnarna med tuschpennor. Tuschpennorna kan kladda av sig lite när man ritar på trä, därför är det bäst om man bara ritar längst ut på pinnarna. Vill ni ändå täcka hela pinnarna med färg kan det vara bra att lacka pinnarna innan ni börjar med garnet.

Popsicle stick turtles by Pysselbolaget

Sen är det dags att börja linda på garnet! Knyt först fast änden vid en pinne. Vi lämnar en liten stump garn att fästa den andra änden i när vi lindad färdigt.

Linda sedan garnet över den första pinnen, tillbaka under samma pinne och sen till nästa, över nästa pinne, tillbaka under samma pinne och sen till nästa.

Upprepa tills hela sköldpaddan är täckt – ja, utom fötter och ansiktet förstås.

Vänd sköldpaddan upp och ner och knyt ihop de två garnändarna med varandra.

Popsicle stick turtles by Pysselbolaget

Tycker ni att det verkar svårt? Testa ett par gånger ska ni se att det inte är så svårt som det kanske ser ut. Min lilla pysselkompis H, som är 5 år, fick snabbt in tekniken och gjorde sin sköldpadda klar i en rasande fart.

Popsicle stick turtles by Pysselbolaget Popsicle stick turtles by Pysselbolaget

Visst blir de fina? Vi har gjort våra sköldpaddor enfärgade, med de går förstås att göra i olika färger. Kolla in dessa söta filurer från bloggen Pink Stripey Socks om ni vill ha mer inspiration!

Nu har vi bara ett sommarpyssel kvar för den här omgången. Hoppas att ni vill kika in igen om ett par dagar och se vad vi hittat på härnäst. Efter det gör vi pyssel på temat skolstart. Härligt, eller hur!

Popsicle stick turtles by Pysselbolaget

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.