0
Pysselbolaget
sommarpyssel

Dags för maracas!

TP roll maracas

Idag vill vi visa ett pyssel vi gjorde somras, för även om vädret är underbart så kan man behöva en paus. På en filt i skuggan när solen var som varmast dukade vi fram toarullar, saxar, washitejp  – och makaroner! Kolla in våra fina maracas!

TP roll maracas 2

Ni behöver toaullar, washitejp, sax, färgglada plastpåsar och okokta makaroner.

TP roll maracas 3

Börja med att klippa två cirklar av platspåsen. Cirklarna ska vara större är toarullen och ska att funka som lock. Tejpa på den första cirkeln på ena sidan av rullen. Vi tejpade först ett kryss, för att cirkeln ska ligga kvar, och sedan runt hela cirkeln. Plasten ska sluta helt tätt.

TP roll maracas 4

Häll sedan i makaroner i rullen. Det räcker med en liten näve makaroner. Man vill att makaronerna ska skramla omkring i rullen. Fyller man den med för många makaroner så låter det inte så mycket. Lägg en hand över hålet och testa innan ni stänger rullen.

TP roll maracas 5

Tejpa på den andra cirkeln på den andra sidan av rullen så att makaronerna inte trillar ut. Dekorera sedan rullen med hur mycket eller lite tejp ni vill.

TP roll maracas 6

TP roll maracas 7

Washitejp är lätt att arbeta med och funkar utmärkt även för mindre barn att jobb med. Den går att riva av i bitar, den förstör inte rullen om man vill dra bort en bit som hamnat fel och de finns i mängder med ljuvliga mönster och färger.

TP roll maracas 8

Barnen tog gott om tid på sig att dekorera och valde färger med omsorg. I skuggan på filten skapades små underverk. Alla maracas blev olika men väldigt fina. Maracas är ett lätt pyssel att göra och de fortsätter vara roliga även efter de är klara. En skrammelorkester bildades hastigt och vi hade underhållning resten av dagen. Washitejp hittar ni i hobbyaffärer och på stormarknader. Resten av materialet tror jag ni hittar hemma. Testa själva, vettja!
TP roll maracas 9

 

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.