0
Pysselbolaget
sommarpyssel

13 saker att göra med material från naturen

Samlingsinlägg natur | Pysselbolaget

Det finns så mycket roligt pyssel att göra med material från naturen. Tror ni mig inte så kolla in dessa fantastiska idéer hämtade från några av internets mest kreativa pysslare. 

Samlingsinlägg natur | Pysselbolaget

1. Blommade djur
Få bjuder in till finare pyssel med blommor och djur så bra som min vän Gina! Hon har faktiskt skapat ett helt alfabet med olika blomsterdjur. En bok med hela alfabetet finns att köpa här, men många av djuren hittar du också på hennes blogg. Varför inte göra en egen syrénlama eller ett maskroslejon!

2. Roliga stenmonsters
Måla stenar är en väldigt rolig sysselsättning, speciellt när det blir så busiga som Lindsays söta stenmonster. Glöm bara inte att fråga markägaren innan du plockar med dig sten hem – eller plocka på den egna tomten. 

3. Kalaspyssel med löv
En enkel men väldigt rolig bordsplacering hittar vi hos Simone på Heimatdinge. Japp det är helt vanliga, och väldigt roligt dekorerade, löv. 

 

4. Bokstavskastanjer
Än är det sommar, men snart nog kommer marken fyllas att blanka vackra kastanger. Varför inte göra som Helena och dekorera dem med bokstäver? Använd som dekoration eller som ett roligt sätt att öva stavning! 

5. Smycka en gren
Att plocka in en bit av naturen som en vacker inredningsdetalj är populärt. Lena från bloggen Natürlich deko har faktiskt en hel blogg om det. Hos henne hittar jag bland annat den här praktiska smyckegrenen.

Samlingsinlägg natur | Pysselbolaget

6. Söta snäckmuggar
I barnen fickor gömmer sig ofta små skatter. Pia dekorerar ett par pappersmuggar med snäckor, ekollon och annat fint som de små samlat på sig. 

7. Blomsterfigurer av gamla buketter
Anna från Pysselliv var en av våra väldigt uppskattade gäster under förra hösten. Hon pysslar mycket med material från naturen. Jag älskar de blomsterfigurer hon gjorde av blommor från gamla buketter. 

 

Samlingsinlägg natur | Pysselbolaget

8. Skapa en lövdrömfångare
Coolaste drömfångare hittar vi hos Amy. En broderiring, lite garn och ett gäng målade löv är allt som krävs för att göra en egen. 

9. Yvig ormbunkekrans
Kransar går att göra under nästan alla årstider. Kolla till exempel in den här yviga ormbukekransen som Anna María gjort.  

 

10. Papier mache med torkade blommor
Jag letar projekt för våra blommor som ligger i press. Är rätt sugen på att göra som Natalie, alltså skålar i papier mache med torkade blommor. Fint, eller hur!

11. Magisk kronan av pinnar
Melissa visar att de mest magiska saker kan skapas av billiga och inte speciellt vackra föremål. Jag älskar den här kronan av pinnar. Fint, enkelt och görbart. 

12. Dekorera med stansade löv
Från min vän Lina får jag mängder med inspiration att använda material från naturen. Hennes hem är fyllt av väderbitna drivvedsdetaljer och hon hittar användning för det mesta som finns i skogarna runt hennes hus. Här tipsar hon om att dekorera med stansade löv.

 

 

 

Samlingsinlägg natur | Pysselbolaget

13. Vindspel av målande grenar
Ett av våra tidiga pyssel var att måla pinnar till ett vindspel. Jag kan inte låta bli att bli en smula nostalgin när jag ser hur liten min pysselpartner var då!

Vad säger ni – hittar ni något att pyssla i sommar? Jag hoppas det!

Ha det gott i den svenska sommaren. 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.