0
Pysselbolaget
Gäst hos Pysselbolaget

Pysselliv gästar Pysselbolaget

Pysselliv gästar | Pysselbolaget

Hej alla pysslare! Jag heter Anna och jag har kontot @pysselliv på Instagram. Jag är frilansande kreatör, driver Pysselkalaset och pluggar också till florist. Jag har under flera år också varit pysselbloggare för tidningen 101 nya idéer och jag har även jobbat med pysselinnehåll till 101 nya idéers tidning.

Pyssel har alltid legat mig varmt om hjärtat och det är något jag gärna gör både själv och med mina barn.

Nu har jag fått äran att gästpyssla för Pysselbolaget och då vill jag visa något av ett favoritpyssel fast in ny tappning. Den här gången gör vi nämligen små blomsterfigurer av gamla buketter. Figurer pysslar jag och mina två dörrar mer än gärna men att pyssla dom av levande material som blommor och blad är något nytt. När figurerna blev klara så påminde dom nästan om figurerna som finns i Elsa Beskows sagor. Jag hoppas att du också kommer tycka om att göra dessa små blomsterfigurer.

Pysselliv gästar | Pysselbolaget

Så pysslar du blomsterfigurer av blommor från gamla buketter

Jag älskar blommor och jag älskar att pyssla små figurer och jag gillar blommor som torkar vackert. Får du en bukett så finns det förmodligen blommor i den buketten som just torkar vackert och dessa blommor blir perfekta att pyssla små blomsterfigurer av. Tips på blommor som passar bra för just detta pyssel är : rävsvans, harsvans, tistlar, rönnbär, bomullsblomma, eucalyptus, gräs av olika slag och rosblad. Har man ingen bukett så kan man också gå ut i naturen och plocka både löv och blommor för att göra detta pyssel.  Detta pyssel är dessutom roligt för både stora och små pysslare att göra ihop. Men se bara upp så inte små pysslare får för sig att äta något bär eller blad.

Pysselliv gästar | Pysselbolaget

För att göra dessa små blomsterfigurer behöver du:

Blommor och blad från gamla buketter ( gärna torkade)
Lim
Träkulor
Sax
Färg till ögonen, munnen och kinderna
Pensel eller grillpinne alternativt tandpetare för att göra ögon, kinder och mun med på din figur
Äggkartong ( den lilla uppstickande delen som ser ut som ett litet berg)

Pysselliv gästar | Pysselbolaget

Gör så här:

Limma fast blommorna som hår eller hatt på din träkula.

Pysselliv gästar | Pysselbolaget

Måla dit ögon, mun och kinder och låt dom torka.

Pysselliv gästar | Pysselbolaget

Limma fast löv/ blad på ditt äggpaketsberg (den uppåtstigande delen som finns i äggkartonger)  Denna blir nämligen figurens kropp.

Pysselliv gästar | Pysselbolaget

Limma fast huvudet på kroppen.

Pysselliv gästar | Pysselbolaget

Dekorera din figur med rönnbär eller andra blommor om du vill och låt den torka.

Pysselliv gästar | Pysselbolaget

Nu är din blomsterfigur färdig.

Pysselliv gästar | Pysselbolaget Pysselliv gästar | Pysselbolaget

Lycka till med dina blomsterfigurer! Fler pyssel från mig hittar ni på mitt konto @pysselliv på Instagram.

Pysselliv gästar | Pysselbolaget Pysselliv gästar | Pysselbolaget Pysselliv gästar | Pysselbolaget Pysselliv gästar | Pysselbolaget

——

Tusen tack för ditt fina inlägg, Anna! Vi är så glada över att ha dig som gäst.

Vi samlar alla våra gäster under rubriken ”Gäst hos Pysselbolaget” i menyn på bloggen och på en anslagstavla på Pinterest. Vi vill att ni lätt hittar tillbaka till våra gäster framöver. 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Sosso
    12 November, 2019 at 11:32 pm

    Så underbar läsning…
    Man blir glad 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.