0
Pysselbolaget
Gäst hos Pysselbolaget

Craft Space gästar Pysselbolaget

Craft Space gästar | Pysselbolaget

Hej vänner till Pysselbolaget! Ann-Charlotte och Stina här. Vi är tillsammans Craft Space och vi vill inspirera er till mer kreativitet i vardagen. Ni hittar oss här i sociala medier, på instagram och Facebook, och så arrangerar vi workshops för företag och privatpersoner. Några gånger per termin bjuder vi också in vårt community och testar olika tekniker eller går på en artists date. Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev med månatlig inspiration så får du första tjing!

Craft Space gästar | Pysselbolaget

Vi gillar pyssel som innefattar färg och oftast målar vi och testar olika medier och tekniker. Något som ligger oss varmt om hjärtat är så klart återbruk och inte minst i juletider när konsumtionshetsen är som störst.

Varje år så försöker vi addera något egengjort till jul-setupen och i år har vi testat att göra återbrukade godisburkar. Att ha koll på snarret är ju av yttersta vikt! I år var vi ute i god tid och besökte små loppisar ute i landet. Vi fyndade jättefina glasburkar perfekta för ändamålet. Detta pysslet är enkelt att göra med helt vanliga syltburkar och går att variera i oändlighet med ett härligt resultat. Vi har valt den färgglada vägen och kör på ett kulört “o-juligt” jultema, men det går så klart att måla burkar och ljusstakar i vilka färger du vill.

Craft Space gästar | Pysselbolaget

Så här gör du:

Leta reda på glasburkar och ljusstakar. Kanske har du ett gäng gurkburkar hemma redan och någon gammal ljusstake som du inte längre använder? Annars är loppisarna fulla av burkar och ljusstakar. För en eller några tior får du både glasburk och ljusstake.

Ta fram färg som du kan måla på glas med. Det finns i alla pysselbutiker.

Craft Space gästar | Pysselbolaget

Vill du som göra som vi har gjort och göra halva burken målad, så rekommenderar vi att tejpa (eftersom vi är för darriga för att måla på fri hand).

Craft Space gästar | Pysselbolaget Craft Space gästar | Pysselbolaget Craft Space gästar | Pysselbolaget

Måla både burk och ljusstake. Du behöver inte måla hela utan kan lämna delar. Vi ibland kan det finnas fina mönster som du vill behålla.

Ta bort tejpen. Färgen vi använde ville gärna följa med tejpen så vi skar försiktigt i färgen med en vass kniv för att undvika det. Så det kan vara bra att ha koll på.

Är det färg som behöver brännas i ugn, gör det innan du limmar ihop dem.

Craft Space gästar | Pysselbolaget

När alla delar är målade är det dags att limma ihop delarna. Välj ett lim som funkar på glas och porslin.

Craft Space gästar | PysselbolagetCraft Space gästar | PysselbolagetCraft Space gästar | Pysselbolaget

Klar!

Nu är det bara att fylla burkarna med godis och börja mumsa. Eller kanske blir det en gåbort-present till jul?

Craft Space gästar | Pysselbolaget

På vår blogg hittar du massor av härliga projekt. Kika gärna på hur du kan screentrycka egna julgransdekorationer till jul eller gör en kuvertväska av en återbrukad bok.

Craft Space gästar | Pysselbolaget

Tack för oss. Hoppas ni får en härlig pysslig tid fram till jul!

/Ann-Charlotte och Stina

——

Det är vi som tackar! Vi är så glada över att ha er som gäster.

Vi samlar alla våra gäster under rubriken ”Gäst hos Pysselbolaget” i menyn på bloggen och på en anslagstavla på Pinterest. Vi vill att ni lätt hittar tillbaka till våra gäster framöver. 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.