0
Pysselbolaget
Pysselbolaget

Hurra, idag är det White Monday!

Idag är det #whitemonday – och det ska firas! Genom att uppmuntra till användandet av cirkulära ekonomi vill grundarna Henning Gillberg från Repamera och föreningen Medveten Konsumtion visa på alternativ till nykonsumtion. Cirkulär ekonomi är ett system utan växande sophögar och uppeldade resurser. Det innebär att konsumenten hyr produkter vid behov, köper återbrukade varor och lagar det som är trasigt.

Vi har sedan länge begränsat våra inköp i familjen. Mycket av det vi har funkar fint, en del av de saker som går sönder går att laga och en del saker har det visat sig att vi klarar oss utan.

Pysselmaterial är något man lätt kan förköpa sig på, har ni märkt det? Att gå in i en hobbyaffär kan vara lite som att besöka en godisaffär. Men att spontanhandla pysselmaterial går sällan bra för mig.

Jag älskar återbruk. Det kanske inte kommer som någon överraskning för er som följer oss. Att använda sånt vi tröttnat på eller inte längre använder, och göra om det till något annat är ljuvligt. Jag gillar också att rota runt i återvinningslådan. Där finns mängder med skatter. I fredags visade vi upp vårt senaste julpynt – en stjärna av kartong. Det kanske inte låter så fint men den är snygg, jag lovar!

Du kan också vara med och fira White Monday. På White Mondays hemsida finns mängder med erbjudanden på företag som lagar, hyr ut och säljer second hand. Bojkotta Black Friday och låna, byt, laga eller återanvänd istället.

#whitemonday | Pysselbolaget

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.