0
Pysselbolaget
julpyssel

Tre i rad med julfigurer av korkar

Julfigurer i kork | Pysselbolaget

Ni har väl inte missat Kreativa Karins ljuvliga figurer av korkar? Förutom de toksöta Halloweenfigurerna hon gjorde när hon gästade oss har hon också gjort ett luciatåg, ett gäng bordsplaceringstomtar, möss, brudpar och en ren! Inspirerande, eller hur! Själv lyckades jag skrapa ihop sex korkar att pyssla med. Precis lagom många för ett tre i rad-spel med lite jultema.

Julfigurer i kork | Pysselbolaget
Ni behöver

korkar, gärna av den bulliga sorten från champagne. De sitter också i flaskor med lagrad julmust och div alkoholfria bubbeldrycker.
ljuskoppar
hobbyfärg och pensel
hobbylim
små kvistar
sax
och en orange piprensare

Julfigurer i kork | Pysselbolaget

Gör så här

Måla korkarna vita och ljuskopparna svarta, och låt dem torka. Har man inga ljuskoppar som skräpar hemma kan också göra hattar av olika typer av lock. Kika in i köksskåpen och se vad som passar.

Julfigurer i kork | Pysselbolaget

Tre av korkarna fick bli Super Mario-liknande svampar. Kanske inte så juligt, men väldigt sött, tycker jag! Ett tips för att få till riktigt runda ögon är att använda ena änden på en grillpinne. Doppa den i hobbyfärg och dutta på som ögon.

Julfigurer i kork | Pysselbolaget

De andra tre korkarna ska bli snögubbar. Ögon och knappar gör spå samma sätt som ögonen på svamparna. Morotsnäsan gör vi av en kort bit piprensare. Gör först ett hål i korken med en vass nål. och stick sedan in den lilla piprensarbiten.

Julfigurer i kork | Pysselbolaget

Kolla vilket härligt gäng! Vill man kan man ha dem så här.

Julfigurer i kork | Pysselbolaget

Vi vill dekorera mer och våra snögubbar får armar av kvistar och ljuskoppshattar.

Julfigurer i kork | Pysselbolaget

Hej på er! Är ni sugna på ett parti tre i rad? Men vänta, vi saknar något!

Julfigurer i kork | Pysselbolaget

Vi behöver en spelplan. Det går utmärkt att rita ut ett tre i rad-mönster på ett papper och börja spela. Av Kreativa Karin har vi också lärt oss att göra en enkel spelplan av en papptallrik. Kul, eller hur!

Julfigurer i kork | Pysselbolaget

Vi får passa på att spela innan julpyntet åker fram. Freja har redan paxat snögubbarna till sin juldekor. Svamparna kommer också att komma till användning, det vill jag lova. Men först ska här spelas tre i rad – med julfigurer av korkar!

Julfigurer i kork | Pysselbolaget

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.