0
Pysselbolaget
Gäst hos Pysselbolaget

Created by Malin gästar Pysselbolaget

Created by Malin gästar | Pysselbolaget

Jag heter Malin och driver kontot @created_by_malin på instagram. Jag är frilansande kreatör, tycker det är så svårt att hitta en titel som passar, då jag är inblandad i projekt i så många olika områden.

Jag håller workshops och event, är pysselinspiratör och jag älskar DIY-projekt! Jag är ständigt på jakt efter nya tekniker och letar ständigt efter ny inspiration! Något jag verkligen brinner verkligen för är att ge möjlighet att skapa tillsammans. Det händer något när man sitter tillsammans och arbetar med händerna. Jag anordnar regelbundet workshops och just nu är det makramé som är mest populärt! Anmäl dig gärna till min nästa workshop.

Created by Malin gästar | Pysselbolaget

Jag blev så glad när jag fick frågan om att gästblogga hos Karin och Freja. Jag har följt Pysselbolaget länge och är ett stort fan av deras skapande! Jag fick ju dessutom möjlighet att blogga i den bästa pysselhögtiden, Halloween.

Här vill jag inspirera er att pyssla tillsammans genom att göra en girlang av garn. Inspirerad av Halloween och något som passar att göra både för stora och små. Om man får flyt i sitt pysslande, eller om man är många som pysslar tillsammans, kan man göra många figurer och fästa dem på ett långt snöre, i en girlang.

Created by Malin gästar | Pysselbolaget

Du behöver

Garn (förslagsvis svart, vitt och orange)
Tråd att knyta din pompom med
Pompom-maker, eller annat sätt att göra din pompom på, t.ex en klassisk kartongmall.
Lim
Sax
Filt eller papper till detaljer som vingar och ögon.

 

Pumpa

Gör en pompomboll av orange garn. Jag gillar att använda en pompom-maker för det går snabbt och enkelt!

Created by Malin gästar | Pysselbolaget

Snurra garnet många varv runt pompom-makern, du ska fylla hela tomrummet i mitten med garn då blir bollen riktigt tät och fin.  Klipp upp garnet runt om och knyt sedan ett snöre i skåran av pompom-makern. Knyt ett par dubbelknutar innan du öppnar din pompom-maker och friserar din boll till önskad storlek.  Ju mer du klipper desto tätare blir din pompom.

Created by Malin gästar | Pysselbolaget

Jag klippte ut en bit filt som jag limmade på som pinne på pumpan, funkar fint med papper eller en piprensare också.

 

Fladdermus

Gör en svart pompom, på samma sätt som ovan. Klipp ut och limma på vingar och ögon. Här kan du använda papper eller filttyg.

Created by Malin gästar | Pysselbolaget

Created by Malin gästar | Pysselbolaget

Spöke

Vira många varv med vitt garn runt ett kartongark. Mitt ark är 10 cm, du kan välja själv hur högt spöke du vill göra. Ju fler varv du virar runt arket, desto tjockare spöke.

Knyt en tråd i ena ändan och klipp upp i den andra. Limma på ögon.

Created by Malin gästar | Pysselbolaget

Created by Malin gästar | Pysselbolaget

Fäst dina figurer på en lång lina så får du en girlang att dekorera med, eller häng dem fritt kanske i fönstret.

Created by Malin gästar | Pysselbolaget

——

Tusen tack för ditt ljuvliga inlägg, Malin! Vi är så glada över att ha dig som gäst.

Vi samlar alla våra gäster under rubriken ”Gäst hos Pysselbolaget” i menyn på bloggen och på en anslagstavla på Pinterest. Vi vill att ni lätt hittar tillbaka till våra gäster framöver. 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.