0
Pysselbolaget
sommarpyssel

Gör en telefon av pappmuggar

Telefon av pappmuggar | Pysselbolaget

Visste du att man kan göra en telefon av pappmuggar? Det funkar, jag lovar! Kolla in våra fina muggtelefoner och hur vi gjort dem. 

Telefon av pappmuggar | Pysselbolaget

Ni behöver

Vi använder två pappmuggar, men stora yoghurtburkar borde också funka. Vi använder också murarsnöre, en grillpinne, en sax och washitejp att dekorera med. 

Telefon av pappmuggar | Pysselbolaget

Gör så här

Börja med att göra små hål i botten på muggarna. Vi tar hjälp av den vassa delen av grillpinnen för att göra hålen. 

Klipp sedan två korta bitar av pinnen. Klipp också till en lång bit snöre, den kan vara flera meter. Trä ändarna på snöret genom hålen i muggarna och knyt fast pinnarna i ändarna på snöret. 

Konstruktionen är klar…

Telefon av pappmuggar | Pysselbolaget

… och nu till det roliga – att dekorera! 

Telefon av pappmuggar | Pysselbolaget

Vi dekorerar med washitejp. Den är både fin och lätt att jobba med. Och den kladdar inte. Det känns lite extra bra när vi pysslar på annan ort. Jag älskar också färg- och mönsterkombinationerna på de olika rullarna. Washitejp är något jag inte kan få för mycket av. 

Telefon av pappmuggar | Pysselbolaget Telefon av pappmuggar | Pysselbolaget

Telefonen är klar för användning. Ta en burk var och sträck snöret mellan burkarna. Det är viktigt att snöret blir i spänn, men dra inte så hårt att knutarna river sönder botten på muggarna. Prata i den ena och lyssna i den andra muggen.

Japp, våra telefoner funkar fint! Men hur kan det funkar, undrar ni kanske? Jo, ljudet kan färdas mellan muggarna genom vibrationer i snöret. Därför är det viktigt att snöret är spänt. Om tråden hänger eller om man böjer tråden runt ett hörn funkar telefonerna dåligt. Visst är det cool att man faktiskt kan göra en telefon av pappmuggar?

Telefon av pappmuggar | Pysselbolaget

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.