0
Pysselbolaget
sommarpyssel

Pyssla halsband av sugrör och garnbollar

Sugrörshalsband | Pysselbolaget

Jag har en stor förkärlek för pyssel gjorda på enkla och tillgängliga material. Halsband av sugrör är ett bra exempel på ett sånt pyssel. Och kolla in så fina de blev!

Sugrörshalsband | Pysselbolaget
Ni behöver

Till sugrörshalsband behövs sugrör, sax, snöre att trä pärlorna på och något att göra garnbollar med. Sugrören vi använder är i plast, men sugrör i papper går också bra. Papperssugrören är dessutom mer miljövänliga, och de finns i massor av olika färger och mönster. 

Sugrörshalsband | Pysselbolaget

Gör så här

Börja med att klippa till sugrören i lagom stora pärlbitar. Att klippa sugrören är minst lika roligt som att trä pärlorna på snöre, och det är ett bra sätt att få öva sina sax-skills. Bitarna har en förmåga att flyga åt alla håll, men det är också kul. Lämna gärna över uppgiften till någon som inte är så van vid sax.   

Sugrörshalsband | Pysselbolaget

Knyt sedan fast en sugrörspärla längs ner på snöret. Sen är det bara att trä på pärlorna!

Sugrörshalsband | Pysselbolaget

De färgglada sugrören blir finfina pärlhalsband.

Sugrörshalsband | Pysselbolaget Sugrörshalsband | Pysselbolaget

Om man vill lägga till något på halsbandet kan man göra små garnbollar och knyta på. Jag använder nästa alltid en Pompom Maker när jag gör garnbollar med barn. Hur du gör garnbollar med hjälp av en Pompom Maker hittar du här:

Sugrörshalsband | Pysselbolaget

Det är något viss med sommaren och de begränsningar som blir när man vill pyssla på annan ort. Jag gillar att fundera och planera för semester, och jag älskar att hänga med mitt lilla pysselgäng under de korta stunder då de vill pyssla med mig. Halsbanden är klara och mina små pysseltestare har gått och badat. Alla är nöjda. 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.