0
Pysselbolaget
boktips

Boktips – Skapa tillsammans med barnen

Många av de böcker jag recenserat tidigare har haft fokus på de färdiga projektet och hur du lyckas att ta dig dit. Dessa böcker, inklusive min egen pysselbok, är fulla av fina bilder på söta färdiga pyssel. Det här är inte en sån bok. Författarinnan Ylva Hillström kallar den en konstkokbok. Det här är en bok med fokus på görandet, experimenterandet och skaparlust. 

Ylva Hillström är intendent på avdelningen för förmedling på Moderna museet i Stockholm och där håller hon konstäventyr och workshops för barn och ungdomar. Boken Skapa tillsammans med barnen är inte hennes första. 2014 kom hon även ut med boken Konst – titta, upptäck, gör.

– Att göra är huvudsaken, inte resultatet, står det i baksidestexten. Det här är alltså inte en bok för dig som vill ha rena steg-för-steg bilder till fräsiga pysselprojekt, utan en bok för dig som vill våga experimentera.

Ylvas bok är indelad i kapitel som Målarlådan, Pennburken och Idéförrådet. I varje kapitel går Ylva igenom vad det finns för typer av till exempel färg, vad kan man göra med de olika färgerna och vad kan hitta i sitt eget skafferi. Roliga kreativa övningar blandas med recept på puffärg, trolldeg och månsand. 

Boken är full av pepp och smarta tips. Den är opretentiös och mer mersmak. Det finns projekt på passar både inne och ute. Några av mina favoriter är vattenavtryck, det är precis så enkelt som det låter, raklöddersmarmorering, tillsammansbilder, garngraffitti och självlysande nudlar. 

Boken är på svenska, och innehåller 76 roliga tips på 77 sidor och passar dig som vill, men hittills inte vågat. Eller dig som vågar, men vill testa något nytt, Den inbunden  och finns i de flesta nätbokhandlar.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.