0
Pysselbolaget
boktips

Sew together – Grow Together

SewTogether

Jag älskar böcker, alla typer av böcker, men mesta av allt hobbyböcker. Idag tittar vi närmare på en bok om sömnad.

SewTogether2

Boken heter Sew Together – Grow Together, Sewing Projects for Parents and Children, och är skriven australiensiska Trixi Symonds. Trixi håller sedan många tillbaka kurser i sömnad för barn och boken kom till efter att barnens föräldrar uttryckt en önska om att också lära sig sy med sina barn. Många av oss är nog lite rädda för att plocka upp tyg och tråd, men Trixi visar att sömnad inte behöver vara svårt.

SewTogether3

Boken innehåller 20 olika färgglada projekt av olika svårighetsgrad. Det var inte helt lätt att välja. Tillsammans bestämde vi oss för att ge oss på Trillingarna! Det märks tydligt att Trixi har erfarenhet av att jobba med folk som inte är vana att hantera nål och tråd. Allt finns tydligt beskrivet, från hur man trär en nål till hur man vänder och stoppar sina mästerverk. Alla de stygn som behövs finns också noggrant beskrivna. Projekten är enkla nog att klara av innan tålamodet tryter och många av hennes figurer är så fina att man genast vill göra egna.

SewTogether4

Trots att jag och Freja pysslar mycket, så syr vi inte så ofta tillsammans. Vi har båda dåligt med tålamod om det inte går vår väg på en gång och vi har ofta ont om tid. Jag trodde inte att Freja skulle gilla att sy men efter att ha testat ett projekt ur Trixis bok kan jag konstatera att jag hade fel. Vi tyckte båda att det var roligt att sy och att resultatet blev fantastiskt. Vårat trillingprojekt innehöll allt härligt man vill åt; glädjen med att välja färger, det blev snabbt något fint och vi fick jobba tillsammans.

SewTogether5

För mig är det viktigt att de projekt vi gör tillsammans ska ge något. Det kan vara olika saker. När vi gör något vi kan, som att bygga pärlplattor till exempel, får vi en stund när vi kan prata om saker vi inte annars hinner prata om. När vi lär oss något nytt är det extra viktigt att projektet har möjlighet att bli bra. Det behöver vara lätt och roligt, så att man jobbar upp lite självförtroende och att stunden blir kul att komma ihåg. Trixis trillingar är ett bra exempel på ett sånt projekt. Trots att vi klippte fel en gång och fick knutar på tråden så blev trillingarna underbara. Och vi hade ett par fina stunder tillsammans.

 

Är ni sugna på att sy tillsammans? Sew Together Grow Together av Trixi Symonds är på engelska och finns att köpa via Etsy, eller som E-bok via Amazon. Vi kan varmt rekommendera den.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.