0
Pysselbolaget
boktips

Septemberböcker/Book review

Hoppas att ni gillade våra tidigare recentioner. Här kommer två pärlor till i floden av underbara pysselböcker.

Först ut idag är den svenska pysselboken Pyssel de luxe – 41 vansinnigt piffiga pyssel! Och boken innehåller just det – vansinnigt piffiga pyssel! Josefin Ekman har fyllt sin bok med en skön blandning av saker att göra och saker att baka.  Hennes idéer är fräscha och moderna och hon använder, vilken jag uppskattar mycket, billiga material som man ofta har hemma. Ett bra exempel på det är hennes sköna plastvaser…

… eller dessa ursnygga skokartonger. Flera av idéerna blir utmärkta presenter och Josefin ger även bra idéer på hur gåvorna snyggt kan förpackas.

Idéerna är roliga, bilderna snygga, beskrivningarna lätta att hänga med i och många av hennes pyssel går utmärka att göra tillsammans med sina barn. Vi har, till exempel, gjort dessa söta shoppingblock ur boken och ser även fram emot att baka macarones och chokladklubbor.

Boken finns på svenska här eller i bokhandel och har även fått en uppföljare med julpyssel.

 

Hope you liked our previous book review. Here are two more craft books treasures.

Up first is the Swedish craft book Pyssel de luxe – 41 vansinnigt piffiga pyssel! And the book contains just that – crazy sassy crafts! Josefin Ekman has filled her book with a great mix of things to make and things to bake. Her ideas are fresh and modern and she’s using, which I greatly appreciate, inexpensive materials often found at home. A good example of this is her beautiful plastic vases …

 … or these gorgeous shoe boxes. Several of the ideas make excellent gifts and Josefin also gives great ideas on how the gifts can be neatly packaged.

The ideas are fun, the pictures beautiful, the descriptions easy to keep up with and many of her crafts you can do with your children. We have, for example, made these sweet shopping note books from the book and we look forward to bake macarones and chocolate lollipops.

The book is available in Swedish here or in the bookstore and also got a sequel with Christmas crafts.

En annan bok vi haft mycket nytta och glädje av är boken Remake it Home. Den påminner mer om ett uppslagsverk än en pysselbok men låt er inte luras av det udda upplägget. Den är en utmärkt källa till massor av skoj.

Boken innehåller egentligen två delar, härlig inspiration från kända och okända designers runt om i världen och en stor mängd gör-det-själv instruktioner. Instruktionerna är tydligt illustrerade och väl beskrivna men resultaten är inte fotograferade. Det är alltså upp till var och en att sätta finish på sina alster.

De delar som handlar om inspiration är å andra sidan fyllda med foton och visst blir man inspirerad. Ta den här leksakslampan till exempel, den har förstås varit inspirationskällan till våra egna leksakslampor.

Boken Remake it Home är skriven på engelska och, med sina 272 välfyllda sidor, ett riktigt kap!

 

Another book we’ve had much use and enjoyment of is the book Remake it Home. It’s more like an encyclopedia than a craft book but don’t be fooled by the odd layout. It is an excellent source of lots of fun.

The book contains in two different parts – great inspiration from known and unknown designers around the world and a large amount of do-it-yourself instructions. The instructions are distinctly illustrated and well described but the results are photographed. It is up to each and everyone one to put a personal finish on their crafts.

The sections on inspiration, on the other hand, is filled with photos and it certainly is inspiring. This toy lamp, for example, it has of course been the source of inspiration for our own toy lamps.

The book Remake it Home is written in English and, with its 272 well-filled pages, a real bargain!

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Alessandra
  21 September, 2012 at 12:05 pm

  Thank you for sharing these precious informations!!!! I love crafts books!!!
  Have a lovely weekend, xxx Alessandra

 • Reply
  Linda
  22 September, 2012 at 10:23 am

  Den första boken har jag, men den andra har jag aldrig hört talas om ens. Låter rolig, tack för tipset!

  Kram

 • Reply
  Mormorsglamour
  24 September, 2012 at 7:43 am

  Ja men himlar! Visst är det konstigt. Har nog aldrig tidigare tipsat om en bok på bloggen, men gör det nästan samtidigt som er och dessutom samma bok.
  Det som är ännu konstigare är att jag har haft den boken hemma i mer än ett år, men skriver om den just nu? 🙂
  Du har ju en himla bra boksmak i allafall 🙂 Men Pyssel de luxe har jag inte läst, så den ska jag spana in i bokaffären. TAck för tipset och som sagt konstigt hur det kan bli ibland 🙂
  Kram
  Helena

 • Reply
  Helena, Craft and Creativity
  25 September, 2012 at 3:56 pm

  Jag vill ha båda böckerna! 🙂
  Kram på er

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.