0
Pysselbolaget
boktips

Boktips – Stora pysselboken: Återbruk

Boktips Kreativa Karin | Pysselbolaget

Ni som hänger här hos oss vet att jag är väldigt förtjust i att pyssla med återbruk. Kreativa Karin, Sveriges egen pysseldrottning, har ägnat hela som senaste bok till pyssel med återbruk. Det måste vara julens bästa klapp till pyssliga barn, eller hur!

Kreativa Karin är redan ett känt namn bland oss som pysslar. Förutom det väldigt generösa instagramkontot har hon också gett ut tre tidigare böcker; Kreativa Karins kalas för barn, Kreativa Karins jul för barn och Pyssel året runt. Den nya boken, Stora pysselboken: Återbruk, ligger mig lite extra nära hjärtat eftersom den handlar uteslutande om återbruk. Karin ser potential i alla skräpmaterial, till och med de tristaste äggkartonger kan bli något fantastiskt i hennes händer. Att lära våra unga att ta vara på det som finns runt om oss är viktigt på riktigt.

Boktips Kreativa Karin | PysselbolagetBoktips Kreativa Karin | Pysselbolaget

Boken är indelad i olika kapitel efter olika material. Det finns ett kapitel om kartong, ett om glas, tetra, metall osv. Till varje kapitel finns en inledning där Karin delar med sig av sina tankar om de olika materialen. Karin delar också med sig av sina favoritverktyg och de färger, klister och saxar hon använder.   

Boktips Kreativa Karin | Pysselbolaget Boktips Kreativa Karin | Pysselbolaget

Sen följer mängder med ljuvliga projekt gjorda av återbruksmaterial. Alla i Karins fantasifulla stil och färgskala. Det är svårt att inte blir pysselsugen när man bläddrar i boken. Många lösningar också så himla smarta. Äggkartonger blir blommor, hattar och djuransikten. Mjölkpaket blir glassbilar, båtar och cirkustält. Glasspinnar blir servetthållare, våningsängar och bokmärken.

Boktips Kreativa Karin | Pysselbolaget

Stora pysselboken: Återbruk 128 sidor tjock, full av kreativa projekt och färgglada bilder. Tydliga steg-för-steg bilder gör det lätt att hänga med och materialen är till stor del sånt du redan har hemma. Den är stor och känns lyxig.

Boken finns i bokhandeln och i nätbokhandeln, just nu till väldigt förmånligt pris – en utmärkt julklapp, helt enkelt! Kika in hos Kreativa Karin på Instagram, vettja. Det är en ren fröjd.

 

Boktips Kreativa Karin | Pysselbolaget

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.