0
Pysselbolaget
boktips

Boktips – Inred med färg: så skapar du ett unikt och personligt hem

Inred med färg | Pysselbolaget

När mörkret lägger sig som en fuktig filt över eftermiddagarna behövs något som piggar upp. Därför tar jag en paus i skärppysslandet för att visa er något vackert. Boken Inred med färg av Leonor Juhl, alltså Fröken Turkos, kan värma vilket fruset hjärta som helst. Häng med! 

Inred med färg | Pysselbolaget

Vid första ögonkastet ser Inred med färg: så skapar du ett unikt och personligt hem ut att vara en inredningsbok. De flesta inredningsböcker innehåller en uppsjö av bilder från vackra miljöer, Leonors bok är inget undantag men den är så mycket mer. Det är en guide till hur du och jag kan tänka när vi väljer och kombinerar färg i vår inredning. Målet är att vi ska strunta i trender och skapa oss egna unika och personliga hem. 

Boken är pedagogiskt uppbyggt med kapitel om färg, hur man kan kombinera färg och hur man inreder med färg. Med 20 års erfarenhet som inredare och som bloggare på Fröken Turkos tar Leonor med oss från början och hjälper oss att analysera vårt eget hem. Hon berättar vad de olika färgerna gör med oss och låter oss också göra en färgövning för att ta reda på vad olika färger betyder för just oss.

Inred med färg | Pysselbolaget Inred med färg | Pysselbolaget

Överlag är boken mycket mer en guide än en inredningsbok. Visst innehåller den ljuvliga inredningsbilder, men som läsare får jag också möjlighet att lära mig allt om färgsättning. Jag får en känsla av att Leonor vill hålla oss i handen och i små steg våga titta över våra vita väggar. 

Inred med färg | PysselbolagetInred med färg | Pysselbolaget

Det är en otroligt generös bok full av kunskap, goda råd, tänkvärdheter och otroligt vackra bilder. Suget efter sommaren blir extra stort eftersom bilderna är ljusa och fulla av färg, men nu finns gott om tid att planera för färgglada projekt framöver.

Inred med färg | Pysselbolaget

Som pysslare gläder det mig lite extra att Leonor även bjuder på ett gäng snygga gör-det-själv projekt. Få saker gör ett hem så unikt som när vi lägger till saker vi själva gjort, eller hur?

Inred med färg | Pysselbolaget

Att Leonor kan och älskar färg råder det inga tvivel om. Boken sprudlar av inspiration i alla kulörer. Behöver du, som jag, en färginjektion för att klara dig genom den mörka tiden på året tycker jag du ska kika i Inred med färg. 

Inred med färg: så skapar du ett unikt och personligt hem består av 158 sidor, vackert inbundna mellan tjocka pärmar, tryckt på matt papper. Mer om boken hittar du hos Leonor på bloggen Fröken Turkos.

Inred med färg | Pysselbolaget

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.