0
Pysselbolaget
boktips

Boktips – Epic Cardboard Adventures

Boktips - Epic Cardboard Adventures

Kolla vad som damp ner i min brevlåda förra veckan – boken Epic Cardboard Adventures av Leslie Manlapig! Leslie är hjärta och händer bakom bloggen Pink Stripey Socks, en pysselblogg fullproppad med roligt pyssel med och för barn. Häng med när jag kika närmare i boken.

Boktips - Epic Cardboard Adventures

Bästa sortens pyssel, om ni frågar mig, är pyssel man kan använda när det är färdigt! I boken Epic Cardboard Adventures har Leslie lyckats klämma in 20 olika pysselprojekt som man direkt vill leka med. Och alla pyssel är gjorda av kartong! Vanlig, hederlig, ibland lite trist kartong. Fantastiskt, eller hur?

Boktips - Epic Cardboard Adventures

Boktips - Epic Cardboard Adventures

Boken är indelad i fyra olika äventyrskapitel; ett om att upptäcka världen, ett handlar om tidsresor, i ett kapitel gör man saker till en show och idet sista kapitlet handlar om olika jobb. Vad sägs om att göra en egen pyramid, en igloo eller en rymdhjälm? Eller varför inte göra en lyftkran, en landningsbana eller bilramp? Personligen älskar jag kapitlet om tidsresor. Här finns riddarhjälmar, ninjasvärd och en luftkanon! Underbart! Här finns stort och smått, svårt och enkelt, och allt kan tillverkas av kartong. 

Boktips - Epic Cardboard Adventures

Epic Cardboard Adventures passar alla barn, även de som inte pysslat tidigare. Till alla er som saknar pysselböcker för pojkar – ert letande kan vara över. Jag säger inte att det är en bok bara för pojkar, men här finns massor att hämta för modiga ninjor, hemliga agenter och coola cowboys. 

Boken är på engelska men alla pysselprojekt kommer med tydliga steg-för-steg beskrivningar. Inga problem att hänga med, med andra ord. Boken är 144 sidor tjock, med mjuka pärmar och färgglada bilder. Mallar finns att ladda ner på förlagets hemsida. Epic Cardboard Adventures finns att köpa från nätbokhandlarna. 

Boktips - Epic Cardboard Adventures

När Leslie Manlapig inte skriver böcker driver hon bloggen Pink Stripey Socks. Är ni sugna på mer pysselinspiration kan jag varmt rekommendera ett besök eller två. Tack Leslie, för en ljuvlig bok! Vi är redan igång med vår luftkanon!

Boktips - Epic Cardboard Adventures

 

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.