0
Pysselbolaget
boktips

Boktips – Playful: Fun Projects to Make With + For Kids

Jag älskar pysselböcker, men många böcker lovar mer än vad de håller. Vackra omslag kan inte alltid kompensera för ett tunt innehåll. Jag begär kanske mycket, men jag vill ha kreativ höjd, vackra bilder och en rejäl dos inspiration när jag köper en pysselbok. Idag vill jag tipsa om en sån bok, en bok att älska för dess vackra bilder, underbara projekt och den vackra formgivningen. Boken heter Playful: Fun Projects to Make With + For Kids och författaren är den underbara Merrilee Liddiard, även känd som MerMag.

Det är svårt att inte bli mjuk i knäna när man öppnar boken Playful. Idéer, utförande, form och bilder verkar i ljuv förening. Merrilee har lyckat samla ett begåvat gäng kvinnor omkring sin bok. Mest känd för oss i Sverige är Brittany Watson Jepsen från The House that Lars Built, som deltog i vår julkalender i julas. Ni kanske även känner igen Meta Coleman som är stylist och designer som tidigare drev bloggen One More Mushroom. Det är många talanger i en och samma bok och det märks. Boken andas kvalité på alla plan.

Bokens 26 väldigt unika pysselprojekt är vackert fotade och beskrivningarna är tydligt illustrerade. Projekt verkar lätta att göra men har ett modernt och unikt uttryck. Merrilee använder sig av till synes enkla material som trä, kartong, papper och tyg. Vad sägs om höghus i kartong, krona av kvistar eller en by av träklossar?

Boken är 144 sidor tjock, tryck på kraftigt papper, och indelad i fem kapitel; utklädningskläder, leksaker, papperspyssel, återbruk and konst. Projekten är både lekfulla och lekbara. Det finns saker att göra till barn, men också med barn. Jag måste igen nämna den kreativ höjd som finns i den här boken. Få andra lyckas göra så lätta projekt så unika med så enkla medel. Bildspråk och Merrilees underbara illustrationer ger boken ett unikt och exklusivt uttryck.

Boken är på engelska men den är tokigt inspirerande även om man inte läser texterna.

Som ni förstår vid det här laget kan jag inget annat än varmt rekommendera den här boken. Den är väl genomtänkt, utmärkt utförd och väl värd sitt pris. Formgivare i mig njuter, pysslaren i mig ser oändliga möjligheter och mamman i mig jublar.

Merrilee berättar själv mer om boken här. Där finns också fler bilder, både från boken men också på tjejerna bakom boken.

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Emilia Westerström
  22 February, 2017 at 12:01 am

  Så fin bok! Kanske något för mig och min lillasyster 🙂 Gillar verkligen att det liksom är “värdiga” pyssel och inte bara slit och släng med toarullar och målade mjölkpaket! Tack för tipset 🙂

  • Reply
   Karin & Freja
   23 February, 2017 at 3:33 pm

   Den är ljuvlig! Kika in hos Merrilee om du vill ha fler bilder.

 • Reply
  Mer
  16 March, 2017 at 11:40 pm

  thanks for sharing friend! xo

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.