0
Pysselbolaget
boktips

Boktips – Hidden Places

Hidden Places | Pysselbolaget

Jag vet att det är en stund kvar till jul,  men här kommer ändå ett julklappstips till alla: Köp Hidden Places – Handbok för vuxna till barnens magiska värld. Varför? Den är just magisk, jag lovar! Häng med så ska jag berätta varför.

Ni som följer oss kanske kommer ihåg Hidden Places Workshop, en workshop anordnad av Sofia från Mokkasin och Nathalie och Matilda från Babes in Boyland. Under en hel dag fick vi vandra runt i deras fantastiska värld. Rum efter rum med varsamt utplockade attiraljer för oss att styla om eller bara fota av. Det var som en dröm, ett underland utan slut. Jag har sedan dess önskat att alla fick uppleva det – och nu händer det. Nu kommer boken som sprider magi till alla som är redo att ta emot den. Välkommen Hidden Places – Handbok för vuxna till barnens magiska värld.

Hidden Places | Pysselbolaget

Baksidestexten på boken lyder ”Följ med till ett annat universum där varje vrå rymmer en hel saga. Där fantasin har en självklar plats och inspirationen är maximal.” Jag har inget att tillägga.

Hidden Places | Pysselbolaget

Jo, eller kanske. Men bara bra saker, så att ni på riktigt förstår storheten med boken.

Sofia och Nathalie, som står bakom boken, tar vår hand och leder oss in i underlandet. Man känner sig verkligen som Alice. Miljöer och detaljer är varsamt utvalda för sina respektive unika kvaliteter och tillsammans bildar de en fantasivärld. Vem skulle inte vilja bo där?

Hidden Places | Pysselbolaget

Sofia och Nathalie har, genom att använda loppisfynd och återbruk, lyckats med konsten att få mig att känna att kanske även jag kan skapa magi. Många av de saker som gör känslan i boken har jag själv stött på, och förmodligen ratat, på loppisar och second handaffärer. Jag vill inte påstå att jag har tjejernas förmåga att kombinera alla dessa föremål, men de lyckas få mig att känna att magin inte oåtkomlig.

Hidden Places | Pysselbolaget

Man får sig också en och annan vänlig tankeställare. Boken uppmanar oss som vuxen att sitta ner, koppla bort vardagsstressen och kliva in i våra barns fantastiska värld, om så bara för en stund. Det behöver inte vara svårt, inte dyrt och inte på något sätt designat. Låt barnen visa vägen.

Hidden Places | Pysselbolaget

Boken är indelad i kapitel efter årstider, alla vackert bildsatta med Sofias magiska bilder och Maja Stens ljuvliga illustrationer. I varje kapitel finns pyssel, både enkla och lite mer tidskrävande, men alltid otroligt vackert illustrerade. Här finns tips på inredning och ideér till lek, men också andra typer av matnyttig inspiration. Kapitel Våren innehåller till exempel tips på hur man blir en sakletare och hur man odlar med barn.

Hidden Places | Pysselbolaget

Som grädde på moset går vi på besök hos några av vår tid stora inspiratörer. Emma Sundh, Isabelle McMallister och Lotta Lundberg är några av dem som generöst visar upp sina hem. 

Hidden Places består av 264 vackert formgivna sidor, omsluten med hårda pärmar. Den är tryckt på matt tjockt papper och känns över lag lyxig. En bok man vill äga helt enkelt – och ge bort! Jag brukar inte uppmuntra till konsumtion, men att ge bort Hidden Places är att ge bort en gnutta magi. Köp den till dig själv, till mor- och farföräldrar, bästa vänner och arbetskamrater.

Hidden Places – Handbok för vuxna till barnens magiska värld finns att förboka från bland annat Bokus och Adlibris. Den beräknas komma ut under veckan 44.

Hidden Places | Pysselbolaget

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  sofia
  22 October, 2019 at 9:02 am

  Karin! Att DU skriver såhär kan inte göra mig mer glad! En av de mest kreativa personer jag vet! TACK – vilken fantastisk recension!

  • Reply
   Karin & Freja
   22 October, 2019 at 9:25 am

   Ni har skapat ett mästerverk! Sug åt er – ni har gjort er förtjänta av varje vackert ord som yttras om er bok.

 • Reply
  sofia
  22 October, 2019 at 9:04 am

  Och du, vilken himla fin bild på dig och Freja!!

  • Reply
   Karin & Freja
   22 October, 2019 at 9:26 am

   Tack Sofia! Det är underbara Jenny Brandt Grönberg som tagit bilderna.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.