0
Pysselbolaget
sommarpyssel

Pyssla pärlade snurror

Hama Bead Spinners by Pysselbolaget

Månaden maj går mot sitt slut och det gör även vårt frukttema! Temat har varit värdigt roligt för oss att jobba med och vi hoppas att ni också tycker att det varit kul. Ett fruktpyssel till vill vi hinna med och idag blir det pärlande snurror för hela slanten.

Ni behöver små pärlplattor, den här kommer ur vår låda från Make & Create, pärlplattepärlor och gyropinnar. Ni behöver också ha tillgång till ett strykjärn och stryk- eller bakplåtspapper.

Hama Bead Spinners by Pysselbolaget

Börja med att lägga fina mönster på era pärlplattor. Exotiska fruktmönster gör sig fint som pärlplattemotiv och passar utmärkt in i vårt tema. Lägg inte pärlor hela vägen ut, då blir snurran för tung, och lämna ett hål i mitten på motivet. Här ska vi sedan trycka in en så kallad gyropinne.

Lägg ett bakplåts- eller strykpapper ovanpå pärlplattan och stryk den med ett varmt strykjärn tills dess att pärlorna smälter ihop. Låt pärlplattan svalna.

Hama Bead Spinners by Pysselbolaget

Pärlor från olika tillverkare beter sig olika när man stryker dem. Endel smälter ut mer än andra och då kan hålet i pärlplattan behöva göras lite större. Det görs enklast genom att försiktigt rotera en vass sax i hålet, så att kanterna skavs av.

Hama Bead Spinners by Pysselbolaget

Nu är det dags att trycka in gyropinnen i hålet på pärlplattan! En gyropinne är en liten plastpinne enbart framtagen för att förvandla en vanlig pärlplatta till en rolig snurra.

Hama Bead Spinners by Pysselbolaget

Att bygga pärlplattor är roligt för både stora och små, men vad gör man med dem när pärlplattorna är klara? Att använda gyropinnarna är ett billigt och roligt sätt att uppgradera sina pärlplattor.  Helt plötsligt får pärlplattan en ny funktion – att snurra!

Det här är vårt sista fruktpyssel för den här gången. Nästa gång vi ses börjar vi på ett nytt tema och den här gången kommer det att handla om sagor! Välkomna tillbaka då.

Hama Bead Spinners by Pysselbolaget

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.