0
Pysselbolaget
Pysselbolaget

Pyssla för Världens barn 2017!

Kan man rädda världen med pyssel? Det är en bra fråga eller hur? Förra året drog jag och Freja igång ett initiativ; #pysslaförvärldensbarn, och trots att vi var ute sent blev responsen härlig. Tillsammans med er pysslade vi ett gäng underbara sparbössor och vi samlade ihop över 4000 kr till Världens Barn. Mitt inlägg från förra året hittar ni här. Det visade sig att man kan rädda en liten del av världen med pyssel – faktiskt!

Nu vill vi gör det igen och vi hoppas att du har tid och lust att hänga på.

Hur gör man då? Det är rätt enkelt:

1. Pyssla en sparbössa tillsammans.
Leta fram burkar, kartonger och mjölkpaket och pyssla er egen sparbössa. När vi gjorde våra sparbössor förra året fick vi också en möjlighet att prata om hur bra vi har det och hur viktigt det är att hjälpa dem man kan. Glöm inte bort varför vi gör det vi gör. Tillsammans kan visa att alla barn räknas och att alla kan göra något.

2. Dela
Inspirera andra genom att ta en bild av er sparbössa och lägg upp den på Instagram med #pysslaförvärldensbarn. Gå gärna Instagram och #pysslaförvärldensbarn och kika på sparbössorna från förra året. Har ni ett stängt IG konto eller inget konto och ändå vill visa en sparbössa går det bra att mejla bilden till mig så lägger jag upp den på @pysselbolaget.

3. Spara
Fyll er bössa efter egen förmåga. Samla mycket eller lite – allt slantar till Världens Barn räknas.

4. Skänk
Vid Världens barn-galan den 6:e oktober tömmer vi sparbössorna med våra barn och för över till Värdens Barn via insamlingen här, swish eller i sparbössor på stan.


Vi har nya sparbössor på gång och vi hoppas att ni också har det snart. Låt oss visa att alla barn räknas och att vi alla kan göra något.

Observera att skänka pengar är frivilligt och inget tvång för att få vara med. Vill ni enbart dela bild på er sparbössa går det bra. Vill ni enbart skänka pengar, utan att pyssla går det också bra!

 

Initiativet #pysslaförvärldensbarn är mitt eget. Jag är inte sponsrad och jag har inte blivit ombedd av någon att göra den här. Jag kommer att plocka bort eller anmäla oseriösa bidrag.

 

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Mikaela
  2 June, 2017 at 9:01 am

  Så himla fint initiativ!

  • Reply
   Karin & Freja
   2 June, 2017 at 12:22 pm

   Tack Mikaela! Visst hänger du på?

 • Reply
  Emilia
  2 June, 2017 at 9:24 am

  Älskar detta!

  • Reply
   Karin & Freja
   2 June, 2017 at 12:22 pm

   Tack! Visst är du med?

 • Reply
  Wilda
  4 June, 2017 at 10:57 am

  Så bra initiativ och jag ska försöka vara med!

  • Reply
   Karin & Freja
   5 June, 2017 at 12:25 pm

   Hurra, så roligt! Håller tummarna för att det går vägen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.