0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Dekorera egna Ryska dockor!

DIY Nesting dolls by Pysselbolaget

Ryska dockor, eller Babushkas som de även kallas, har på senare tid seglat upp som ett populärt dekorationsföremål. Inte undra på det – de är ju tokigt söta. I handeln finns dockor dekorerade som politiker, djur eller traditionella ryska gummor. Nu finns möjlighet att dekorera sina egna Ryska dockor, som vi har gjort! Häng med så får ni se hur de blev.

DIY Nesting dolls by Pysselbolaget

Ni behöver trärena Ryska dockor, våra kommer från Make & Create, hobbyfärg och penslar.

DIY Nesting dolls by Pysselbolaget

Vi hade först svårt att bestämma oss för vad vi ville göra med våra dockor. Möjligheterna är oändliga och så är också inspirationen. Vi kikade beundrande in både hos Fröken Turkos, hos Annika på Make & Create och hos Pysselkompisarna innan vi körde igång. De har alla gjort ljuvliga dekorationer på sin dockor.

Till sist bestämde sig Freja för att måla sina dockor helt vita. Snyggt, fräscht men också lite ovanligt för att vara Freja. Hon är den som brukar välja färg framför svart/vitt. Jag gick med på pysselbolagets linje och gjorde mina dockor i färg – i alla fall nederdelarna. Topparna lämnade jag trärena.

DIY Nesting dolls by Pysselbolaget

Freja fortsatte i samma strama tema. Kan ni gissa hur hennes lilla dockfamilj blev?

DIY Nesting dolls by Pysselbolaget

DIY Nesting dolls by Pysselbolaget

Mina blev mer traditionella. Jag gillar tanken på att dockorna bildar en familj, med de större dockorna som föräldrar och de mindre som barnen.

Ni som gissade på att Frejas dockor bildar hennes namn hade helt rätt! Stilrent och modernt blev temat för dessa, medan mina mer påminner lite om Barbapappafamiljen, tycker ni inte det?

Hoppas att ni får lust att dekorera era egna Ryska dockor! Vad skulle ni välja för motiv, för färger och för känsla? Blir det superhjältar, skogsdjur eller kanske bara mönstrade. Hör gärna av er och berätta vad ni skulle vilja göra. Vi älskar att höra från er!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.