0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Korsstygn på vykort / Cross stitch postcards

PB_april_2013_44

Freja gillar att brodera men har inte tålamod att sitta med några större projekt. En utmaning för oss är att hitta små projekt som fortfarande ”blir nått”. Bra resultat snabbt, helt enkelt. Vi har tidigare broderat på plastburkar och servettringar, och idag försöker vi oss på vykort. / Freja likes to do embroidery but she doesn’t have the patience to sit with any major projects. A challenge for us is to find small and satisfying projects for her. She likes great results fast. We have previously embroidered on plastic bottles and napkin rings, and today we are trying out postcards.

PB_april_2013_45

Ni behöver gamla vykort, våra kostade ett par kronor i en second hand-butik, nål, broderigarn, sax och rutat papper. / You need old postcards, ours are from a thrift shop, needle, embroidery yarn, scissors and graph paper.

PB_april_2013_46PB_april_2013_49

1. Börja med att rita ut ett enkelt mönster på det rutade pappret. Sök på nätet eller testa er fram. Lägg sedan det rutade pappret på vykortet och stick hål där stygnen ska ner. / Start by drawing out a simple pattern on the graph paper. Search online or test drawing your own. Then place the graph paper on a postcard and pierce holes where the stitches are going in.

PB_april_2013_47

2. Gör bara hål där det ska vara styng, då är det lättare att följa mönstret. Sen är det bara att sätta igång och brodera! / Pierce holes only were the stitches are going in, that way it’s easy to follow the pattern. Then go right ahead and start embroidering!

PB_april_2013_48

Papper kan vara lite trickigt att brodera i, man får inte vara för hårdhänt. Se också till att broderigarnet inte är för tjockt. Vill man kan man också förstärka vykorten genom att tejpa baksida av korten. / Paper can be a bit tricky to embroider in, one must a bit careful. Make sure the embroidery yarn is not too thick. If you like you can also reinforce the postcards by applying tape to the back of the cards.

PB_april_2013_50

Det blir fort fint när man broderar på kort! Korsstygn kan ju också pigga upp lite tråkiga motiv. Det är nått i vattnet … / You get fast results when embroidering on postcards! A few cross stitches can of course also brighten up a somewhat dull design. There is something in the water …

PB_april_2013_51

Alla våra motiv kanske inte blev så lyckade, det här vad tänkt att bli ett öga … Man kan också brodera på vanligt lite tjockare papper. Vi gjorde ett födelsedagskort med en broderad muffins! Vad broderar ni helst på? / All our designs were perhaps not so successful, this one is supposed to be an eye … You can also do embroidery on plain heavy weight paper. We made a birthday card with an embroidered cupcakes! What do you prefer to embroider on?

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Katja from Le Petit Manuel
  23 April, 2013 at 2:05 pm

  Very nice idea for mother’s day !

  • Reply
   Karin & Freja
   24 April, 2013 at 10:07 am

   Good idea, Katja! We haven’t prepared anything for mother’s day yet!

 • Reply
  Amanda
  23 April, 2013 at 4:29 pm

  Vad tjusigt! Väldigt inspirerande! (:

  • Reply
   Karin & Freja
   24 April, 2013 at 10:08 am

   Tack Amanda!

 • Reply
  Helena, Craft and Creativity
  23 April, 2013 at 11:59 pm

  Jag upphör aldrig förvånas över er förmåga att komma på fiffiga och fina pyssel! Kombinationen gamla vykort och korsstygn var ju genial!

  Den enda nackdelen med detta blogginlägg är att jag får dåligt samvete för mitt oavslutade projekt med den broderade väskan… 😉 Haha! Kram på er vänner.

  • Reply
   Karin & Freja
   24 April, 2013 at 10:14 am

   Jag rodnar, Helena! Du och alla härliga pysselbloggare är min stora inspirationskälla och jag är bara glad om jag kan ge inspiration tillbaka. Väskan vore ju kul att se, förstås 😉

 • Reply
  Mormorsglamour-pyssel och inredning
  24 April, 2013 at 9:33 am

  Det är så fint med bilder som även är taktila. Det lyfter det en extra nivå och jag är helt säker på att den som får denna i brevlådan blir så glad.
  Sköt om er nu och ha en fin dag
  Kram
  Helena

  • Reply
   Karin & Freja
   24 April, 2013 at 10:14 am

   Tack Helena! Ha en skön dag du också!

 • Reply
  Brodera korsstygn på vad som helst | DIY or DIE
  8 May, 2013 at 11:00 am

  […] Erica hur en broderar på solglasögon efter inspiration från designern Ulyana Sergeenko och på Pysselbolaget visar Freja och Karin hur fina vykort blir ännu finare med några […]

 • Reply
  Snapshot 5.22.13 | Little Big
  22 May, 2013 at 11:42 am

  […] Cross-stitch postcards. What a fun project for livening up a postcard. […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.