0
Pysselbolaget
hemmapyssel

Burkar av rör / DIY Paper Tube Jars

Paper_tube_jar_PB_2014_1

Pysselbutikerna säljer fina vita burkar i papper att måla och dekorer och dessa gillar vi mycket. Men vi gillar också, som ni vet, att använda lite otraditionella pysselmaterial så idag visar vi hur man kan pyssla ihop egna burkar av papprör och kartong. Det blir det två pyssel i ett – vi gör burkar och dekorerar dem!
———
Craft stores have fine white jars in paper to paint and decorations and we like these very much. But we also like, as you know, to use untraditional craft materials. Today we will show how you can make your own jars of paper tubes and cardboard. There will be two crafts in one – we make the jars and we’ll decorate them!

Paper_tube_jar_PB_2014_2

Till burkarna behöver ni papprör i olika storlekar, tjocka kartongbitar, en liten såg, sax, och klister. Vi har också använt hobbyfärg, pensel, stora pärlor, tygblommor, fina papper, nål och tråd till att dekorera med.
———
For the jars you need paper tubes in different sizes, thick pieces of cardboard, a small saw, scissors, and glue. We have also used acrylic paint, brush, large beads, fabric flowers, patterned paper, needle and thread to decorate with.

Paper_tube_jar_PB_2014_3

1. Börja med att mäta och såga till rören. Våra rör blir ca 8 cm höga. Det är lite trixigt att såga i rören, så var noga med såg och fingrar.
———
1. Start by measuring and cutting the tubes. Our tube is cut to about 8 cm high. It’s a little tricky to cut the tube, make sure to handle the saw and fingers with care.

Paper_tube_jar_PB_2014_4

2. Lock och botten är tillverkas av två kartongcirklar, den ena cirkel är lika stort som rörets ytterkant och den andra lika stor som rörets innerkant. Klistra ihop cirklarna, en stor och en liten, och ett lock eller botten är färdig.
———
2. The lid and base are made ​​of two cardboard circles each, one circle is equal to the tube’s outer edge and the other equals the tube’s inner edge. Paste the circles, one large and one small, together and a lid or a base is done.

Paper_tube_jar_PB_2014_6

3. Klistra fast botten på rullen och låt den torka ordentligt. Burkarna kan sedan målas med hobbyfärg eller kläs in med papper. Vi har använt klara färger från Søstrene Grene och underbara papper från Rie Elise Larsen.
———
3. Glue the base to the tube and let it dry thoroughly. The jars can then be painted with acrylic paint or covered with a paper. We have used bright colors from Søstrene Grene and wonderful paper from Rie Elise Larsen.

Paper_tube_jar_PB_2014_7

4. Även locken ska dekoreras och när färg eller klister har torkat sätter vi på en pärla som handtag. Ta nål och tråd, trä en liten pärla på tråden först och trä sedan igenom lock och dekorationer som bilden visar. Låt nål och tråd gå runt pärlan, tillbaka genom blomman och locket och knyt trådarna på baksidan runt den lilla pärlan. Den lilla pärlan förhindrar att knutar och tråd äter sig igenom kartongen.
———
4. The lid is also decorated and when paint or glue has dried, we put on a pearl as a handle. Take a needle and thread, thread a small bead on first, then go through the lid and decorations as shown. Let the needle and thread to go around the bead, back through the flower and the lid and tie the threads on the back around the small bead. The small bead prevents knots and thread from eating its way through the cardboard.

Paper_tube_jar_PB_2014_8

Våra burkar och lock är klara för användning. De är kanske inte är lika raka och släta som de köpta men vi är stolta och nöjda med resultatet. Hoppas att ni fått lusta att försöka ni också!
———
Our jars and lids are ready for use. They may not be as straight and smooth as the purchased ones but we are proud and pleased with the results. Hope you like to try one too!

Paper_tube_jar_PB_2014_9

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Mary
  17 January, 2014 at 7:31 pm

  Bravo, bravo, bravo! What else can I say? :-))

 • Reply
  Alessandra
  18 January, 2014 at 2:20 am

  these are so clever and beautiful!!!!
  xxxxxx Ale

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.